Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Onbeperkt internet tijdens je vakantie? Zo ben je altijd online

Onbeperkt internet bestaat niet, zeggen wij altijd. Er is namelijk geen telefoonmaatschappij die onbeperkte roaming aanbiedt in Europa. Oplossingen met een lokaal kaartje, om dan toch maar voordelig online te kunnen zijn, werken lang niet altijd. En het zoeken naar dat kaartje kost je al snel dagen van je zuurverdiende vakantie. Wij hebben de oplossing gevonden. Een Nederlandse aanbieder verzorgt onbeperkt internet via een datakaart die twee of vier weken werkt en daarna gewoon stopt. Hoe het werkt, leggen we je hier uit.

Ziggo Go, Netflix, Viaplay of YouTube: het maakt niet meer uit

Om televisie te kunnen kijken in HD-resolutie gebruik je gemiddeld 3 Gb per uur. Een voetbalwedstrijd kost je dan 4,5 Gb, een Formule 1-kwalificatie zo’n 3 Gb en de race met het podium ca. 6 à 7 Gb. De dagelijkse updates van de Tour de France kun je eigenlijk wel vergeten, dat red je niet op een standaard unlimited abonnement.

Waar je de data van de Online in Europe kaart voor gebruikt, maakt niet uit. Zodra de simkaart actief is kun je onbeperkt streamen of je socials bijhouden. De enige voorwaarde is dat je een stabiele verbinding met het gsm-netwerk hebt. Wil je snelheid? De datakaart werkt op 4 en 5G en tijdens onze test in Zuid-Duitsland haalden wij meer dan 200 Mbit downloadsnelheid op onze Netgear-router.

Speciaal voor Campingtrend-lezers

Wij hebben afspraken met Online in Europe gemaakt. Namens hen mogen we jullie drie verschillende datakaarten aanbieden.

UPDATE:
Bestellen via de website van Online in Europe HIER

  • Optie 1:
    Een SIM voor 2 weken  €85
  • Optie 2:
    Een SIM voor 3 weken €120,-
  • Optie 3:
    Een SIM voor 4 weken €150,-

Houd rekening met 3 werkdagen verwerkingstijd.

Als de afgesproken periode afloopt stopt de overeenkomst vanzelf. Wil je verlengen, dan kan dat alleen vóórdat de kaart is verlopen.
Campingtrend heeft een affiliate overeenkomst en ontvangt een klein gedeelte van de opbrengst van de kaart. Dit heeft geen gevolgen voor de prijs die jij betaalt.

Waarom een onbeperkte datakaart van Online in Europe?

Online in Europe biedt Unlimited / Uncapped / Full Speed, EU roaming incl. Turkije, VS en Canada voor zowel de zakelijke markt als particulieren, en werkt zonder contract.

LET OP!

Je kunt alleen stabiel internet via 4G of 5G ontvangen als je een goede verbinding hebt met een zendmast én als die zendmast een bruikbare dataverbinding heeft. Overigens is dit in de meeste gevallen geen probleem.
Online in Europe maakt gebruik van de diensten van Vodafone.de. De data wordt daar waar mogelijk afgehandeld door Vodafone. In landen buiten Duitsland ben je aan het roamen en gebruikt de kaart het best beschikbare netwerk. Hierdoor heb je veel kans op een goede verbinding.

In welke landen werkt de datakaart?

België
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Faeröer eilanden
Finland
Frankrijk
Gibraltar
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Monaco
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Engeland
Zweden
Zwitserland
Turkije
Amerika
Canada

Hoe gebruik je een datasimkaart?

Om een datasimkaart te kunnen gebruiken heb je een mifi of gsm-dongel of gsm-router nodig. De gsm-router is de beste optie. Je steekt het kaartje in de gsm-router en het apparaat maakt zelf een wifi hotspot aan. Afhankelijk van je router kun je met 5 tot wel 32 apparaten via de wifi verbinden. De mobiele router is ook ideaal onderweg in de auto als de kinderen op de achterbank een spelletje willen doen of video willen kijken.
Je koopt de routers eenvoudig online. We zetten hier een paar voorbeelden voor je op een rij.

Netgear M1

De Netgear Nighthawk M1 is een mobiele router voor op reis en onderweg. Het is een dual band mifi router waarmee je eenvoudig een mobiele wifi-hotspot op zet. Je kunt tot wel tien apparaten tegelijk verbinden. De M1 haalt wifisnelheden van 300Mbps op 2.4Ghz en 867Mbps op 5Ghz. De Nighthawk M1 voorziet je van downloadsnelheden tot 1 Gbps en uploadsnelheden van 150 Mbps. Dit maakt deze mobiele router geschikt voor (HD) streamen, downloaden en videochatten. Opladen van de mifi router doe je via de meegeleverde USB-C kabel. Dankzij de LCD display monitor beheer je eenvoudig je netwerkgebruik. Prijs ca. 321 euro.

Netgear M2

De Netgear Nighthawk M2 is een stap omhoog. Met deze dual band mifi router zet je eenvoudig een mobiele wifi-hotspot op voor tot wel twintig apparaten tegelijk. De Nighthawk M2 voorziet je van downloadsnelheden tot 2 Gbps en uploadsnelheden van 150 Mbps. Dit maakt deze mobiele router geschikt voor zware netwerktaken zoals 4K streamen, downloaden en videochatten. Dankzij de lcd-monitor beheer je eenvoudig je netwerkgebruik. Wij vonden hem bij Bol.com voor 434 euro.

Netgear M5

De Netgear Nighthawk M5 is het summum van de mobiele routers voor onderweg en op reis. Met deze mifi router zet je eenvoudig een mobiele wifi-hotspot op. Wifi 6, de nieuwste wifi technologie, ondersteunt een verbinding tot wel 32 apparaten tegelijk. De Nighthawk M5 voorziet je van downloadsnelheden tot 4 Gbps. Te koop bij Bol.com voor 779 euro.

Huawei E5577

Huawei E5577-320 Mobile WiFi 2, een 4G LTE mobiele wifi waarmee maximaal zestien apparaten tegelijkertijd kunnen worden verbonden, met snelheden tot 150 Mbps. Bij Bol.com helaas uitverkocht.

TP-Link M7350 – Mifi router

De TP-Link M7350 is een mifi router waarmee je eenvoudig en binnen een paar minuten een wifi-hotspot kunt opzetten voor tot wel tien apparaten tegelijkertijd. De M7350 ondersteunt 4G LTE waardoor je er downloadsnelheden tot 150 Mbps mee kunt behalen. Plaats simpelweg een 4G-simkaart in de mifi router en creëer je eigen betrouwbare 300 Mbps dual-band hotspot terwijl je onderweg bent.
Bol.com verkoopt hem voor 75,99 euro.

Weergaven: 103

Related Posts

error: