Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Nederlanders kopen meer campers dan ooit.

Klanten inspecteren hun camper voor vertrek bij een camperverhuurbedrijf.

De kampeerbranche stevent af op een recordjaar. Er worden ondanks de coronacrisis volop campers gekocht.

Dit jaar worden er naar verwachting zo’n ongeveer 2400 campers verkocht, vergeleken met vorig jaar een stijging van respectievelijk 3 en 17 procent, meldt branchevereniging KCI. Er zijn inmiddels 139.500 campers in Nederland. De grote groei zit vooral bij de kampeerauto’s. Nederland lijkt bezig aan een inhaalslag bij het camperbezit. In Duitsland en Frankrijk zijn al bijna evenveel campers als caravans.

Plek 4

Alleen Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië gaan ons land nog voor op een Europese ranglijst. Gemeten naar het aantal inwoners prijkt Nederland echter op de eerste plaats, met de hoogste caravan- en camperdichtheid per 1000 inwoners. Door de coronacrisis groeide met name de belangstelling voor zelfvoorzienende kampeermiddelen met eigen douche en toilet zodat een bezoek aan het toiletgebouw niet nodig is.

Volgens branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) is de omzet in Nederland inmiddels 2,3 miljard euro per jaar. Dat is alleen het geld dat gemoeid is met de verkoop en het onderhoud van de rijdende kampeermiddelen. Veel van die omzet wordt in het najaar gehaald. Dat is namelijk het moment waarop kampeerders een nieuwe caravan, camper of vouwwagen bestellen, zodat ze in de lente van het nieuwe jaar kunnen worden afgeleverd. Traditioneel geeft de jaarlijkse Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober het startschot van het nieuwe productseizoen, maar door corona gaat die beurs niet door. Dealers en kampeerbedrijven presenteren nieuwe modellen nu in de winkel.

42,60 euro

Uit recent Europees onderzoek van de European Caravan Federation wordt duidelijk dat het economisch belang van de Europese kampeersector inmiddels goed is voor een bedrag van 55 miljard miljard per jaar. Daar zit ook het geld bij dat kampeerders besteden op de camping, een gemiddelde kampeerder geeft per dag 42,60 euro uit. Europa telt ruim 5,4 miljoen caravans en campers waarvan dus 1 op de 10 met een Nederlands kenteken.

Weergaven: 28

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 8Bezoekers vandaag:
  • 292Bezoekers gisteren:
  • 2283Bezoekers vorige week:
  • 377771Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: