Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Natuurcamping Ardennen

In België zijn we gezegend met enkele prachtige campings, maar gek genoeg is er maar één camping die de officiële titel Natuurkampeerterrein mag dragen en onder de Groene Koepel valt. Daarom ben ik voor dit lijstje op zoek gegaan naar enkele andere campings die zichzelf net zo goed Natuurcamping Ardennen mogen noemen. 

Top 4 Natuurcampings Ardennen

Naast de logische winnaar Camping Beau Rêve vond ik nog vier andere campings met dezelfde charme als een natuurkampeerterrein. Op enkele velden is het toegestaan om een kampvuur op te steken en hoewel er in deze lijst campings met stacaravans zijn opgenomen, is er op elk terrein wel een trekkersveld of open terrein te vinden waar je heerlijk basic kunt kamperen in de natuur.

1. Camping De Challes

Deze kleine camping bestaat uit twee delen. Bij de ingang staan wat vlakke plaatsen waar campers en caravans kunnen staan. Mijn tip: vraag of je met je campertje ook op het trekkersveld achter mag staan. Zonder stroom, geen afgebakende kampeerplaatsen en aan een rustgevend beekje. Ik sta hier zelf elk jaar als ik met mijn vader de 6-uurs race van Spa-Francorchamps bezoek. Ben je geen racefan? Maak je dan geen zorgen. De camping ligt ver genoeg van het circuit om geen geluidsoverlast te ervaren. De camping ligt zelfs zo afgeschermd dat het doorheen het jaar erg rustig is op de camping. Begin mei zijn er vaak maar enkele tentjes te vinden op het veld en is het hier dus ook mogelijk om een eigen plekje uit te zoeken. Dus zet hier gewoon je camper neer, luifel uit, kampvuur aan en genieten maar.

Adres: Route de Challes 5, 4970 Stavelot, Luik / Liège
GPS: N 50.39522, E 5.94736 – N 50°23’43”, E 5°56’50”

Foto: https://www.campercontact.com/nl/belgie/luik–liege/stavelot/68975/camping-de-challes

2. Camping Tro Do Way

Wil je heerlijk afgeschermd tussen de bomen kamperen? Dan is Camping Tro Do Way potentieel jouw nieuwe favoriete bestemming. Deze camping heeft geen groot open veld, wel knusse plekjes langs de rivier. Campingeigenaren Gertjan en Lucinda hebben met hun camping de titels ‘Charmecamping’ en ‘SVR’-camping verdiend en ik geef ze nu ook graag officieus de titel ‘natuurcamping’. De camping ligt er prachtig bij en je hebt echt het gevoel dat je midden in de natuur kampeert. Verder is het mogelijk om een kampvuur aan te steken (vuurschalen zijn te huur op de camping) of in het restaurant met terras op te warmen. Al met al een echte aanrader voor wie midden in de Ardense natuur wakker wilt worden.

Adres: Rue Tro Do Way 2, 6687 Bertogne, Luxemburg [B] / Luxembourg [B]
GPS: N 50.09884, E 5.67351 – N 50°05’56”, E 5°40’25”

Foto: https://www.trodoway.be/fotos/

3. Camping De La Cascade

Camping De La Cascade ligt naast het toeristische plaatsje Coo wat een paar puntjes heeft gekost en de camping daarom iets lager op dit lijstje belandde. Desalniettemin verdient deze camping een vermelding. De campingeigenaren proberen de camping zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor rustzoekers die de massatoerisme proberen te vermijden door o.a. auto’s te mijden op het kampeerterrein. De camping ligt aan het water waar je kunt vissen of lekker pootje baden. Hoewel een kampvuur bij de camper niet is toegestaan, hebben ze wel een centrale vuurplaats waar je gezellig met de buren een praatje kunt maken terwijl je in de avond warm blijft met een lekker Belgisch biertje. Gezelligheid en natuur, maar met een vleugje toerisme op loopafstand.

Adres: Chemin des Faravennes, 4970 Stavelot, Luik / Liège
GPS: N 50.39249, E 5.87758 – N 50°23’33”, E 5°52’39”

Foto: https://www.camping-coo.be/nl/kamperen_camping_belgie_ardennen_ruime_plaatsen_water_rivier

4. Camping Aux Sources De Lescheret

Tot slot, charmecamping Aux Sources De Lescheret. Deze camping ligt aan een klein zwemmeer en mag zich naast charmecamping ook ecocamping én natuurcamping noemen. Geen animatieteams, geen grote zwembaden (op het ‘natuurlijke zwembad’ na dan) en zalig rustgevend. De camping ligt midden in het heuvelachtige platteland van Belgisch Luxemburg waar wandelingen, fietsen, maar ook paardrijden een aanrader zijn. Verder vind je op de camping een campingwinkel en restaurant, dus of je nu wel of niet wilt koken, je bent hier op de juiste plek.

Adres: Lescheret 2, 6642 Juseret, Luxemburg [B] / Luxembourg [B]
GPS: N 49.87726, E 5.56180 – N 49°52’38”, E 5°33’42”

Foto: https://www.campercontact.com/nl/belgie/luxemburg-b–luxembourg-b/juseret/3500/camping-aux-sources-de-lescheret

Persoonlijke tip

Mocht je bekend zijn met de term ‘natuurkampeerterrein’, probeer er in de Ardennen niet te veel vast te houden aan dit concept. Zoals je in dit lijstje hebt kunnen zien, ben je dan gebonden aan één camping. Hoewel daar natuurlijk niks mis mee is, kan het ook fijn zijn om meerdere plekken te verkennen. Je bent er in een wip, ideaal om meerdere weekends per jaar erop uit te gaan. Er zijn zeer veel campings te vinden in deze regio en als je op tijd vertrekt kun je de moeite nemen om op zoek te gaan naar een camping met een trekkersveld. Er zijn namelijk nog veel campings die geen website hebben en dus online onvindbaar zijn.

Dus rij gewoon rond en zoek naar borden met een tentje, caravan of camper en bekijk wat er is. Je zult wel eens teleurgesteld worden met een volle camping of een plekje zonder vel Maar soms vind je net die ene natuurcamping in de Ardennen waar je elk jaar weer terug wilt komen. Wil je toch een klein beetje zekerheid, installeer dan vooraf de CamperContact-app op je telefoon of neem ouderwets een campinggids mee.

Weergaven: 329

Related Posts

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER MOTORHOMES


info@dicar.be
Tel: 014 57 99 99
Grote Steenweg 2, 2440 Geel

www.motorhomeplus.be

Maatschappelijke zetel:
Houtum 51
2460 Kasterlee
RPR Antwerpen, afdeling Turnhout
BE0434.052.630

Financiering aanvragen
Handelaarspagina
Vanuit Nederland een camper kopen in België?

STEFO – E-bikes & Step

error: