Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Lacros

Wij ondernemen maatschappelijk verantwoord.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is al jaren relevant. Met MVO wordt bedoeld dat bedrijven met de gevolgen van hun acties rekening houden met mens, milieu en maatschappij. In andere woorden: je zorgt voor je personeel, de wereld en de samenleving. Bij Lacros nemen wij MVO ontzettend serieus. Waarom? Omdat wij écht bezig zijn met de wereld van morgen. De wereld waarin onze kinderen opgroeien.

Hoe wij dit doen? Hier ziet u een aantal voorbeelden.

Duurzaam product

De elektrische vouwfiets is comfortabel, kwalitatief en daarnaast ook nog eens heel mooi. Klopt! Maar dat is niet alles. Een elektrische vouwfiets is hét vervoermiddel voor de wereld van morgen. De uitstoot van CO2 is een van de grootste problemen in de hedendaagse klimaatcrisis. Een van de grootste oorzaken van deze overmaat van CO2-uitstoot is de uitlaatgassen van auto’s. Om hier een beter beeld van te geven:

Met elke liter benzine die een auto verbruikt, komt er 2269 gram CO2 vrij. Bij elke liter diesel is dit 2606 gram, en bij een liter LPG is dit 1610 gram. Ter verduidelijking; volgens het CBS is er in 2019 4,33 miljard kg benzine verbruikt in Nederland. Reken dan maar eens uit hoe veel CO2 er jaarlijks door het gebruik van auto’s de wereld in geslingerd wordt.

Een elektrische vouwfiets van Lacros zorgt ervoor dat men de auto vaker laat staan. Met name voor de kleinere stukken, is het een perfect alternatief. En de CO2 uitstoot na het leegfietsen van een volle accu? Die is precies 0. Nogmaals, een elektrische vouwfiets van Lacros is hét vervoersmiddel voor de wereld van morgen.

Business Supporter WWF

Elektrische vouwfietsen van Lacros zorgen dus voor minder autogebruik en daardoor een lagere CO2-uitstoot. Dat is echter niet genoeg voor een gezonde wereld van morgen. Wij willen meer doen. Om die reden hebben we contact gezocht met het WWF en dat resulteerde in een officieel business partnerschap. Dit houdt in dat wij, samen met het WWF, investeren in het redden van bos. Specifiek steunen we het Atlantisch Regenwoud.

Een prachtig gebied, uitgestrekt over Brazilië, Argentinië en Paraguay. Inmiddels is er al ruim 80% van dit regenwoud verdwenen. Met ruim 400 verschillende boomsoorten en een ongekend aantal diersoorten is dit een zeer ernstige zaak.

Dit moet beschermd worden en daar zetten wij ons voor in! Met onze bijdrage worden er jaarlijks 2.000 bomen in dit gebied geplant. Op deze manier herstellen we het ecologische stelsel en zorgen we voor een betere CO2 compensatie. In andere woorden zorgen we dus voor een lagere CO2 uitstoot, en voor een hogere compensatie. Laat de natuur hiervan profiteren.

Team Lacros

Nieuwe Eerdsebaan 16
5482 VS
Schijndel, Nederland

Weergaven: 17

Related Posts

error: