Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Lacros debuteert op Eurobike voor exportgroei

Lacros produceert voortaan in Europa

SCHIJNDEL – Lacros is sinds 2009 op de markt en sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde in het segment van compacte elektrische fietsen. In 2021 verhuisde de fabrikant naar een zelf ontwikkeld bedrijfspand in het Brabantse Schijndel, waar consumenten van heinde en verre naartoe komen voor een proefrit, service, advies of het kopen van een van de modellen uit de collectie.

Foto: nieuwsfiets.nl
Lacros – Jesse Smits
De markt van compacte elektrische fietsen is een nichemarkt, maar Lacros voelt zich daar wel lekker bij, want in verhouding zijn de aantallen de laatste jaren enorm toegenomen.

Compacte e-bikes zijn misschien kleiner van stuk, maar vaak groots in daden en voordelen. Zij zijn ideaal voor gebruik in de zogeheten ‘last mile’ en handig mee in het openbaar vervoer, camper, boot of caravan maar ook voor dagelijks gebruik en voor langere afstanden zijn de elektrische vouwfietsen van Lacros uitermate geschikt. De fietsen dragen door die veelzijdigheid en gebruiksgemak bij aan duurzame mobiliteit.

Lacros fietsen vinden hun weg naar gebruikers in heel Europa

Lacros wordt rechtstreeks aan de consument verkocht, maar werkt ook samen met meer dan 60 dealers in het land, waardoor de beschikbaarheid en de servicegraad verder verhoogd wordt. Behalve in Nederland beschikt Lacros ook over dealers (fietsenzaken en caravanbedrijven) in België, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
Daarnaast leveren ze ook service aan huis, zoals dat van meet af aan al het geval is. Lacros heeft in Nederland en België vijf servicebussen daarvoor rond rijden. De fietsen van Lacros vinden hun weg naar gebruikers door heel Europa heen, van Finland tot Griekenland en van Duitsland tot Ierland. “Onze klanten zeggen het superfijn te vinden dat eventuele problemen snel opgelost worden. Als op vakantie bijvoorbeeld een spaak gebroken is, dan sturen we een nieuwe op. Dat doen we ook wel eens met leenbatterijen,” laat marketingmanager Jesse Smits weten. “Dat is een vorm van service, die je niet overal tegenkomt. After sales is gewoon heel erg belangrijk, ook omdat onze fietsen niet alleen op vakanties gebruikt worden, maar ook heel vaak dagelijks voor woon-werk. Dan moeten mensen gewoon snel geholpen worden, als dat nodig is. We kunnen ze eventueel ook een leenfiets aanbieden.”


SCHIJNDEL/FRANKFURT (D) – Met als doel de export van Lacros, binnen Europa, verder te vergroten, zullen ze volgende week voor de eerste keer als exposant deelnemen aan de Eurobike in Hal 9.

Foto; Nieuwsfiets.nl

De ambitie om aan de Eurobike deel te nemen bestond al langer bij het e-bike merk uit Schijndel, dat zich vooral richt op de markt van elektrische vouwfietsen.  Vorig jaar hadden ze al een bezoek aan Frankfurt gebracht om eens te kijken of deelname relevant zou kunnen zijn. Dat bleek het geval te zijn, want inmiddels maken ze deel uit van exposantenlijst.

“We willen met Lacros internationaal verder groeien, vooral ook in Duitsland. Maar daarnaast hebben we ook oog voor landen als Spanje, Frankrijk en nog wel meer Europese landen,” zegt marketingmanager Jesse Smits. “We hebben in Duitsland al wel een aantal dealers, maar daar kunnen er nog wel een aantal bij. Duitsland is groot genoeg.”

Foto; Nieuwsfiets.nl

Aan Europa laten zien waar we met Lacros in uitblinken

Om de export te vergroten kiest Lacros, naast deelname aan de Eurobike, voor promotie via social media en Google. “Zo willen we onze internationale contacten en merkbekendheid van Lacros uitbouwen. Op de Eurobike zullen we staan met een stand van 48 m2, waarop we met zoveel mogelijk modellen uit onze collectie laten zien waarin we uitblinken. Dat doen zowel aan de vakbezoekers als aan de consumenten, tijdens de Festival Days. Modellen die we in ieder geval meenemen zijn de nieuwe TX Carbon en diverse hardlopers uit de collectie. In elektrische vouwfietsen in Nederland zijn we de grootste, dat willen we wel aan de rest van Europa laten zien.”

WWW.LACROS.NL

lacros
www.lacros.nl

 

 

Weergaven: 37

Related Posts

Klantenservice Lacros

Lacros Fiets Testcenter NL

Shinga BV Lacros

Nieuwe Eerdsebaan 16
5482 VS Schijndel, Nederland

Reguliere Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00
Zaterdag van 09:00-13:00
Gesloten op feestdagen.

Telefoonnummer/Whatsapp
+31 (0)73 203 2487

E-mail:
Voor informatie over
Verkoop en Bestellingen:
sales@lacros.nl

Voor informatie over
Servicebeurten en Garantie:
service@lacros.nl

Adres showroom België:
Woestijnstraat 47
2880 Bornem, België

Telefoonnummer:
+31 (0)73 203 2487

E-mail:
Voor verkoop of informatie:
verkoop@lacros.be

Openingstijden:
De vestiging in België is voorlopig alleen op afspraak open. Neem contact op met
verkoop@lacros.be.

error: