Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Krasjes verwijderen op de camper ramen

Je raakt per ongeluk een tak of struik en het is gebeurd: een kras!

Naast dat een krasje erg vervelend is, kan het ook nog eens een duur grapje worden. Maar niet getreurd, je kan deze krassen zelf verwijderen en wij vertellen je hoe. Als eerste is het altijd belangrijk om eerst de camper goed af te spoelen, zodat je geen nieuwe krassen krijgt van bijvoorbeeld zandkorrels.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken met wat voor kras je te maken hebt. Te diepe krassen kun je namelijk niet zelf verwijderen. Er zijn twee manieren om te bepalen hoe diep een kras is.

Je kan bijvoorbeeld met je nagel de kras volgen. Blijft je nagel in de kras meelopen dan is de kras vaak te diep en dan is het beter om naar een autoschadebedrijf te gaan. Loopt je nagel niet mee dan kan je de kras meestal wel zelf verwijderen uit de lak.

Een andere manier om te kijken hoe diep een kras is, is door de kras nat te maken met je vinger door middel van speeksel of water. Als de kras verdwijnt wanneer hij nat is hij niet te diep en kun je dus aan de slag!

Wat heb je nodig?:

Farécla G3 Pro krasverwijderaar
Farécla G3 Professional Scratch Remover is een professionele kras-verwijderaar die speciaal is ontwikkeld om handmatig krasjes, vogelpoep, boomhars of ander ingetrokken vuil permanent uit alle soorten lak te verwijderen. Ook herstelt dit polijstmiddel direct de glans van de lak. Deze kras-verwijderaar is speciaal voor de doe-het-zelver die snel en zonder dure investeringen krasjes wil verwijderen of de kleur van een gelakt oppervlak wil herstellen. Ideaal om bijvoorbeeld je auto, caravan of boot snel te ontdoen van krasjes.

Wat is het?

Farécla G3 Professional Scratch Remover is een professionele kras-verwijderaar die in 2016 is uitgeroepen tot best scratch remover, bij de AutoExpress product awards! Dit polijstmiddel is speciaal ontwikkeld om handmatig krasjes of vuil uit alle soorten lak (behalve matte lak) te verwijderen en zorgt ook direct voor het herstel van de glans van de lak.

Hoe?

  1. Breng een klein beetje polijstmiddel aan op een handpoets-pad
  2. Poets het oppervlak stevig (roterende en rechte bewegingen)
  3. Doe dit voor circa 1,5 – 2 minuten
  4. Veeg het oppervlak schoon met een vezeldoek

Andere opties

Wil je liever iets anders gebruiken? Ook andere polijstmiddelen zoals Meguiars ScratchX 2.0 en Commandant M5 scratch remover worden aangeraden door camper- en caravaneigenaren. Lees voordat je aan de slag gaat altijd goed de gebruiksaanwijzing!

Wil je het echt simpel houden en heb je geen zin om allerlei polijstmiddelen te kopen? Koperpoets en tandpasta, ja je leest het goed, tandpasta, blijken ook goed te werken om krassen mee weg te werken. Goed polijsten met een zachte doek en de krassen zijn verdwenen.

Maar let op! Want tandpasta kan bij hard of verkeerd gebruik wel voor doffe plekken zorgen.

 

Weergaven: 1056

Related Posts

error: