Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Koning Kyrië Avonturenpad

In het dorp Hoogeloon, gelegen op 1 kilometer afstand van Eurocamping Vessem, bevindt zich het Koning Kyrië Avonturenpad. Dit avonturenpad beschrijft een volksverhaal uit Hoogeloon. De kabouterkoning heeft zelfs een prominente plaats op het Valensplein gekregen! De route van het Koning Kyrië Avonturenpad is te verkrijgen bij de receptie van Eurocamping Vessem.

Kabouterkoning Kyrië is volgens oude plaatselijke kabouterverhalen de leider van kabouters die in de Kempen leefden. Deze kabouters hadden hun hoofdkwartier in Hoogeloon. Vanuit Hoogeloon ondernam het kaboutervolkje regelmatig tochten in de omgeving.

Het verhaal

Volgens het verhaal woonde Kabouterkoning Kyrië op de Kerkakkers in de Kabouterberg, een van de grafheuvels, gelegen in de hei van Hoogeloon. De kabouters in de Kempen waren behulpzame wezentjes die vooral de boeren en de huizen in de buurt hielpen. Ze deden dit vooral ‘s nachts en wilden hierbij absoluut niet door mensen bekeken worden. Als mensen dit toch deden werden zij gestraft door de kabouters. Eén verhaal vertelt over een nieuwsgierige boer die toch stiekem de kabouters bespied had en daarna blind werd aan één oog.

Mede door het enthousiasme van bewoners over dit verhaal is het Koning Kyrië Avonturenpad gerealiseerd. Dit pad, gesitueerd in het Koebosch, is een geweldige manier bekend te raken met de mythe van Koning Kyrië. Het pad is ongeveer 2,5 kilometer lang en gratis te bezoeken. De kinderen zullen vol enthousiasme tussen het riet, klauterend over de trapjes gemaakt van boomstammen en klimmend op de heuvel op zoek gaan naar het volgende avonturenpunt. Genieten voor het hele gezin!

Weergaven: 202

Related Posts

error: