Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Kindvriendelijke wandelingen voor het hele gezin.

‘Mama, is het nog ver?’, ‘Wandelen is saai’ of ‘Ik wil naar huis’… Als dit je vertrouwd in de oren klinkt: maak je geen zorgen. Lange wandelingen samen met mama en papa zijn voor kinderen niet altijd het beste vooruitzicht. Die oeverloze tochten, dat klimmen en dalen! Die ouders die wéér naar insecten of planten staan te staren!

Samen met de ouders gaan wandelen klinkt dan misschien niet even aanlokkelijk als pakweg een tripje Disneyland. Maar dat betekent niet dat het een onbegonnen werk is om kinderen te laten genieten van een leuke gezinswandeling. In de Oost-Vlaamse regio’s zijn er genoeg mogelijkheden om ook de kleinsten een fijne wandeltrip te bieden.

Kindvriendelijk wandelen: De ingrediënten 

Genieten van een wandeling met kleine kinderen is al helemaal geen utopie. Alles wat je nodig hebt is gezonde buitenlucht, gecombineerd met een kindvriendelijk bos, water en/of een speeltuin. Zo vindt je kind al snel het nodige plezier. Een bos is voor vele kinderen een uiterst fascinerende plek. Ze kunnen er naar hartenlust kruipen, zich vuil maken, ravotten en klimmen.

Ook tieners kan je gerust meenemen. De wandelingen die wij hieronder voorstellen, leiden je langs bossen, meren en rivieren. Maar ook door leuke dorpjes waar je met plezier doorheen wandelt en even halt houdt voor een lekker tussendoortje.

Wandelroutes voor klein en groot…

Onze kindvriendelijke wandelroutes zijn er niet alleen voor peuters en kleuters die nog gedwee meelopen aan het handje. Maar zélfs voor sceptische tieners die liever zouden willen chillen met hun vrienden, in plaats van met mams en paps door de bossen te slenteren.

De kindvriendelijke wandelroutes een leuke mix van kunst, cultuur, uitdaging en natuur. Dat valt bij iedereen in smaak. Zélfs als mama en papa mee gaan.

4 Kindvriendelijke wandelingen

Getest en goedgekeurd door grote, kleine, klagende en zagende kinderen
Laat je kind genieten van de natuur. Verken samen nieuwe plekjes en plaatsjes. Jonge kindjes laat je los op speeltuinen en op provinciale domeinen. Terwijl je grotere kinderen kan boeien met verhalen uit de geschiedenis en de natuur. En jij? Jij doet gewoon mee. Geniet met volle teugen. En laat het kind in jou voor eens en voor altijd ontwaken.

Weergaven: 84

Related Posts

error: