Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Jachthaven Middelharnis

03-09-2023

We hebben hier 2 nachten gestaan op de Camperplaats aan de Jachthaven in Middelharnis. Voor ons een super leuke plek.

Je staat mooi achter elkaar aan het water waar je de boten voorbij ziet varen, leuk centrum met alles aanwezig zoals supermarkten – restaurants en gezellige terrasjes.

 

In Middelharnis vind je verschillende leuke horecagelegenheden en food gerelateerde winkels. Ga je voor een ontbijt, lunch, borrel, diner of high wine? 

Ook is het hier fijn om te fietsen en te wandelen

12 plaatsen met stroom – sanitair en toeristenbelasting €18,- per nacht.

Contact:

Jachthaven Middelharnis
Oosthavendijk 16
3241 LK Middelharnis

Zuid-Holland, Nederland

 

 

 

 


Geschiedenis van Middelharnis

Het Oudeland van Middelharnis werd in 1465 ter bedijking uitgegeven tezamen met polder Het Oudeland van Sommelsdijk en de Polder Duivenwaard en vormt een dijkring. Opvallend is de samenwerking die daarmee gepaard ging. Het Oudeland van Middelharnis was eigendom van de Heren van Putten, Het Oudeland van Sommelsdijk was Zeeuws en Polder Duivenwaard behoorde toe aan de Heren van Grijsoord. Al snel werd begonnen met de bouw van kerk en toren in laatgotische stijl.

De kerk van Middelharnis is in zijn oorspronkelijk staat te zien op het schilderij Het laantje van Middelharnis van Meindert Hobbema. Meindert Lubbertszoon Hobbema (1638-1709) was een Nederlandse schilder van landschappen, die werd geboren in Amsterdam. Zijn bekendste werk is Het Laantje van Middelharnis (1689), dat tegenwoordig in de National Gallery in Londen hangt.

Het Raadhuis van Middelharnis, waarin in de periode 1992-2006 het Rien Poortvlietmuseum was gevestigd, is uit het jaar 1639 en is in Hollands Classicistische stijl gebouwd. In het fronton bevindt zich het wapen van Middelharnis. Op het gebouw bevinden zich drie beelden die symboliseren voorzichtigheid, liefde en gerechtigheid.

Op het torentje van het raadhuis ziet men een koperen gaffelscheepje. Dit symboliseert dat Middelharnis van origine een vissersplaats is. Tot het eind van de 19e eeuw voeren de beugsloepen uit naar de Noordzee. Daarna zochten de vissers werk in de groeiende Rotterdamse havens.

Middelharnis heeft drie molens gehad, maar niet een heeft de tand des tijds doorstaan.

Ook het tramstation is verdwenen. Daar stapten van 1909 tot 1957/1961 de reizigers, die met de veerboot het Haringvliet waren overgestoken, op de tram van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij naar Ouddorp, Ooltgensplaat of Middelharnis Haven.

Middelharnis is met Sommelsdijk een tweelingdorp.

Nieuwbouw vindt voornamelijk plaats ten noorden van Middelharnis en Sommelsdijk in de nieuwe wijk Westplaat. Deze wijk ligt deels in de Westplaatpolder en deels in de Everdinapolder. Eind jaren 90 is begonnen in het westelijk deel en van daaruit is de wijk oostwaarts uitgebreid.

Weergaven: 35

Related Posts

error: