Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Impuls voor camperplaatsen in Vlaanderen

De komende tijd krijgt Vlaanderen er een flink aantal camperplaatsen bij, met ruimte voor in totaal 230 campers, waarvan 170 aan de kust.

Dat meldt de Westtoer, een Vlaamse overheidsorganisatie die het toerisme in de regio moet bevorderen. De provincie West-Vlaanderen heeft voor de aanleg een subsidie van 643.000 euro ter beschikking gesteld.

Nieuwe camperplaats in Blankenberge

De impuls voor het campertoerisme komt na een oproep van de provincie om plannen in te dienen voor de aanleg van camperplaatsen. Dat heeft geleid tot veertien goedgekeurde plannen, waarvan zes voor camperplaatsen aan de kust.

Stimuleren aanleg camperplaatsen

De provincie wil de aanleg van camperplaatsen stimuleren omdat ook in België het aantal campers snel groeit en de vraag naar overnachtingsplaatsen groter is dan het aanbod. Daarbij komt dat de gemiddelde camperaar aardig wat geld in het laatje brengt, zo heeft Westtoer berekend: los van de overnachting zo’n 37 euro per persoon per dag. De verwachting is dat dit jaar nog een flink deel van de geplande locaties gerealiseerd wordt.

Weergaven: 249

Related Posts

error: