Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Garmin kaarten gratis downloaden

Welke outdoor activiteit je ook beoefent hoogstwaarschijnlijk heb je dan ook een GPS bij je. De meeste GPS’en hebben tegenwoordig ook een kaartfunctie om mee te kunnen navigeren. Het mooie van deze kaart functie is dat er ook bijna alle wandelpaden op staan. Er zijn maar weinig mensen die weten dat je niet altijd hoeft te betalen voor deze kaarten. Wees niet bang; het is volledig legaal, up-to-date en gratis!

Inhoud

Zoals je wel gemerkt hebt veranderd het wegennet én het wandelnetwerk voortdurend. Hierdoor ben je genoodzaakt om tenminste ieder jaar een kaartupdate te kopen. Nu gebruik ik onze Garmin GPS bijna ieder weekend om te gaan geocachen. Ik merk dat ik steeds meer op de kaart navigeer en vind het dan bijzonder handig dat ik zelfs kan zien wanneer er een pad  aankomt.

Gratis fiets en wandelkaarten

In dit artikel gaan we je leren hoe je je wandel en fietskaarten kan updaten zonder dat het geld kost. Hiervoor maken we gebruik van openstreetmaps. De kaarten van openstreetmaps zijn ontzettend gedetailleerd en accuraat dat bijna alle bekende wandel en fietspaden erop staan. Het mooie hiervan is dat deze kaarten bijna dagelijks geupdate worden door de gebruikers.

Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd de laatste informatie hebt. Het grootste voordeel van de openstreetmap kaarten is dat ze in bijna alle  Garmin GPS toestellen gebruikt kunnen worden. Kijk ook zeker even of je in je GPS de mogelijkheid hebt om een geheugenkaartje te plaatsen. Sommige kaarten kunnen namelijk best groot zijn.

Downloaden open streetmap kaarten

We zullen een duidelijk stap voor stap uitleg geven incl. afbeeldingen van hoe jij deze kaarten op jouw GPS kan zetten. Als eerste ga je naar: https://extract.bbbike.org/
Vul daarna links de volgende gegevens in. (Let even op jet juiste format voor je GPS!)

 • Format: Garmin OSM (UTF-8) – voor Garmin GPS toestellen
 • Format: Garmin OSM (latin1) – voor Garmin GPSMAP 66xx toestellen
  (bv. GPSMAP 66sr)
 • Name of the area to extract: Nederland
 • Your email address: Vul hier je mailadres

Als je je mailadres invult krijg je een mail zodra je je bestand kunt downloaden.

We nemen hier even Nederland als voorbeeld. 

 1. Zoom uit/in tot je heel Nederland in beeld hebt
 2. Klik daarna op [here]
 3. Je ziet nu een oranje vlak 
 4. Klik nu op “add points to polygon”
 5. Zorg dat je ongeveer Nederland selecteert door de punten te verslepen
 6. Ben je klaar moet het ongeveer zoals onderstaande afbeelding eruit zien

Als je dit gedaan hebt kun je op [extract] klikken aan de rechterzijde. Het kan nu 2-7 minuten duren voordat je je kaart kan downloaden. Hou de site en/of je mailbox in de gaten. Eventueel kun je op de site kijken naar de status van je download. Je ziet dan de naam van jouw kaart in het overzicht voorbij komen. Zodra deze klaar is om te downloaden krijg je een link hiervan. Hieronder een voorbeeld van de kaart van Nederland.

Je krijgt na ongeveer 7 minuten een mailtje met daarin de directe link om je kaart te downloaden. Klik op deze link en sla het bestand lokaal op.  De bestandsnaam ziet er ongeveer zo uit: planet_3.308_51.204_5db5d5fc.osm.garmin-osm.zip

Pak nu het bestand: gmapsupp.img en zorg dat je deze naar je GPS upload volgens de beschrijving hieronder.

 

Weergaven: 109

Related Posts

error: