Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Fietsen

Rondom Eurocamping Vessem zijn tal van fietsroutes te vinden. De camping ligt midden in de natuur en is omringd door veel fietsknooppunten. Verschillende fietsroutes zijn gratis te verkrijgen bij de receptie van Eurocamping Vessem.

Zo kunt u bij de receptie de volgende routes krijgen, die u leiden langs:

  • Landgoed De Baest
  • Herber “In den Bokkenreyder”
  • Spottersplaats
  • PSV, Eindhoven
  • Cartierheide.

De route Cartierheide leid je door 229 hectare aan heidegebied: de Neterselse Heide. Het is een overwegend nat gebied, hoewel er ook droge, zanderige stukken te vinden zijn. Planten als moeraswolfsklauw, beenbreek, klokjesgentiaan, witte snavelbies en zonnedauw geven de heide meer opsmuk, maar er is ook een zeldzaam bostype terug te vinden. In het berkenbroekbos groeit de zachte berk traag op de zure, voedselarme bodem.

De bomen zijn relatief klein: ze worden niet groter dan 5 tot 10 meter. Aan de voet van de berken en tussen de bomen door groeien dopheide, gagel, veenmoen en bulthaarmos. De blauwe kiekendief, boomleeuwerik en roodborsttapuit begeleiden je met hun lied wanneer je door het heidegebied fietst. De route leidt ook langs de op de heide gelegen vennen, waaronder het Goorven. Hier heten de eenden je kwakend welkom!

Als u rekening houdt met het weer en u erop kleedt, kunt u in alle seizoenen heerlijk fietsen in Nederland. Al fietsend kunt u genieten van de frisgroene natuur en bloesem in het voorjaar, de schaduwrijke bossen en bloeiende heide in de zomer, de kleurenpracht van de herfst en de besneeuwde dennenbossen of bevroren plassen in de winter.

Weergaven: 53

Related Posts

error: