Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Dwangsom camperplaats Ons Plekske van de baan

Op camperplaats Ons Plekske in Vianen zijn voorlopig gewoon 25 campers welkom. Dat is het gevolg van een uitspraak van de bestuursrechter, die een streep heeft gehaald door een handhavingsbesluit van de gemeente Cuijk om het aantal te beperken.

Eigenaren Frans en Francien Schreuder hebben vergunning voor een camperplaats van tweeduizend vierkante meter, waar ze 25 campers op mogen plaatsen. Omdat deze ruimte te krap is en hun erf veel groter is, hebben ze al jaren een strook in die buiten het vergunde terrein ligt, maar wel binnen de dikke haag rondom het terrein.

Dwangsom

Een aantal buren dat zich stoort aan de camperplaats, heeft de gemeente gevraagd handhavend op te treden, waarop deze de familie Schreuder een dwangsom kreeg opgelegd: voor elke dag dat er campers op de niet vergunde strook staan, moesten de eigenaren 5.000 euro boete betalen.

Omdat de gemeente echter had verzuimd de eigenaren in de gelegenheid te stellen vooraf een zienswijze in te dienen, floot de rechter de gemeente terug. Die moet binnen twaalf weken opnieuw een besluit nemen en daarbij de juiste procedure volgen. De eigenaren hebben echter vergunning aangevraagd om het aantal vierkante meters uit te breiden en het aantal plaatsen op te schroeven tot veertig. “Op zich wil de gemeente wel meewerken”, zegt Francien Schreuder, “maar er is wel een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig.”

Slaande deuren

Zij zegt niet te begrijpen waar de buren last van hebben. De buurman die het verzet leidt, woont hemelsbreed ruim honderd meter van de camperplaats. “Hij zegt bang te zijn voor inbrekers en klaagt over slaande deuren en dat er hier soms wordt gelachen. Inderdaad, gelukkig gebeurt dit nog. En dat er ’s nachts campers aankomen. Dat is één keer gebeurd, maar wij laten normaal na 22.00 uur geen campers meer toe. Hij heeft een keer met een drone een foto gemaakt toen er bij het wisselen toevallig 26 campers stonden.”

De buurman in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar. De sitecode van Ons Plekske op Campercontact.com is 25035.

Weergaven: 77

Related Posts

error: