Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

De waterrijke Weerribben-Wieden te fiets

‘Rondje Zwerven’ door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel zit vol fietsknooppunten en is een feest voor fietsers. Leuke bonus: Weerribben-Wieden telt verschillende fietsroutes mét pontje.

Het prachtige landschap van de Weerrribben-Wieden © Gijs Versteeg

Waar in Nederland vind je een laagveenmoerasgebied van ruim 10.000 hectare dat door mensenhanden is gemaakt? Het klinkt bijzonder en dat is de Weerribben-Wieden ook. Ontstaan door vervening en rietteelt trakteert het nationale park zijn bezoekers op een uniek landschap waar water en land elkaar voortdurend afwisselen. Tel daar de sprankelende waterdorpen bij op et voilà: je hebt een fietsparadijs om van te watertanden.

Dwars door de Weerribben

Een prachtige kennismaking met het groene doolhof is het ruim 30 kilometer lange ‘Rondje Weerribben’. In een labyrint van waterwegen fiets je van knooppunt naar knooppunt en geniet je in een bijzonder landschap van uitgestrekte rietpercelen, historische veenwerkershuisjes, kleine watermolens en bijzondere vogelsoorten.

De kenmerkende paaltjaskers die vroeger werden gebruikt om water uit te malen © Bertrik Hakvoort

Venetië in de polder

Ook de 45 kilometer lange route ‘Giethoorn en de waterdorpen’ is ronduit schilderachtig. Startpunt van deze fietstocht is Giethoorn, ons eigen Venetië in de polder. Dit wereldberoemde waterdorp bezorgt je door zijn smalle grachten, karakteristieke boogbruggetjes, rietgedekte boerderijen en de vele veeneilandjes een instant-vakantiegevoel.

Fietsen langs de beroemde grachten in Giethoorn © Bertrik Hakvoort

Cultuurhistorie

Naast schitterende natuur heeft de Wieden een rijk verleden dat tijdens de Cultuurhistorische fietsroute door de Wieden geheel tot leven komt. Zo zie je in voormalig Zuiderzeestadje Blokzijl goed bewaard gebleven koopmanshuizen, imposante kanonnen en tal van rijksmonumenten uit de Gouden Eeuw.

De levendige haven in Blokzijl© Bertrik Hakvoort

Ook de vele historische gebouwen in het kleine Vollenhove wijzen op een grootse dadendrang. Dit stadje is eeuwenlang thuishaven geweest van de Overijsselse elite en telt verschillende havezaten die herinneren aan een roemrucht verleden.

Routekaart

 

Weergaven: 61

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 7Bezoekers online. :
  • 274Bezoekers vandaag:
  • 336Bezoekers gisteren:
  • 2557Bezoekers vorige week:
  • 377745Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: