Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

De mooiste fietsroutes in Gent en omgeving

Fietsen in Gent, dat is fietsen door een unieke combinatie van een roemrijk verleden met een levendig heden. Met hipsters en trendy koffiebarretjes, inwijkelingen en stroppendragers, nachtleven en cultuur, bruine kroegen en cocktailbars, ondernemers en anarchisten.

Als één van de grootste autoluwe zones in Europa is fietsen in Gent een absolute aanrader. De stad is verliefd op tweewielers en de liefde is wederzijds.

In tegenstelling tot andere Vlaamse steden, waar koning auto nog steeds op z’n troon gebetonneerd zit, hebben ze in Gent het roer omgeslagen. De weegschaal is gekanteld in de richting van fietsers en voetgangers. Misschien vervelend voor sommigen, maar een zegen voor de zwakke weggebruiker.

En voor de naar ontspanning zoekende wielertoerist, die meer wil dan louter veldweggetjes, boompjes en landelijke fietspaden

6 Fietsroutes in en vanuit Gent (België)

Gent ligt in het hart van het uitgebreide Oost-Vlaamse fietsknooppuntennetwerk. Dat zijn de prachtig uitgedachte fietswegen die je door het hele land brengen, van knooppunt naar knooppunt. En daar horen originele uitgestippelde routes bij. Benieuwd naar hoe die eruit zien? Pomp je banden een keer op, poets je zadel, olie je stuur in en spring op je fiets. We hebben heel wat te ontdekken.

veel lees plezier

Weergaven: 112

Related Posts

error: