Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

De 10 leukste zomerse fietsroutes

Kun je niet kiezen tussen een mooie route fietsen, een terrasje pakken of afkoelen aan een meertje of op het strand? Met onze zomerse fietsroutes hoef je helemaal niet te kiezen!

Zomerroute 1

Zeelucht snuiven

Manpadroute, 23 km, Vogelenzang, Noord-Holland

Zeg je zomer, dan zegt je strand. Komt dat even goed uit, want tijdens deze fietstocht kun je de zilte zeelucht gewoon ruiken. De Manpadroute maakt vanaf de Amsterdamse Waterleidingduinen een u-bocht richting Haarlem. Onderweg tref je Park Groenendaal,  een perfecte plek voor een picknickstop. En zijn je benen na 23 kilometer nog niet moe, dan gooi je het stuur van je tweewieler in Haarlem om voor een fijn partijtje trappen door de Kennemerduinen. Wie als eerste bij de zee is!
Bekijk de route

Zomerroute 2

Bourgondisch tintje

Zandakkerroute, 35 km, Monfort, Limburg

In het bourgondische zuiden krijgen wij steevast vakantiekriebels. Kleine buurtschappen, kappelletjes en kerkjes, zonnige terrassen – en dat alles in een zachtgolvend landschap waar de Maas zijn sporen heeft nagelaten. Deze route zit vol verrassingen. Vooruit, we onthullen er één: de karakteristieke romaanse basiliek van Sint Odiliënberg.
Bekijk de route

Zomerroute 3

Buitenhuisje aan het water

Reeuwijkse Plassenroute, 27 km, Bodegraven, Zuid-Holland

Het is tijdens een fietstocht als deze, vanaf de Wierickerschans langs de Reeuwijkse Plassen, dat je gaat fantaseren over een zomerhuis aan het water. De route is met 27 kilometer goed behapbaar en dus blijft er genoeg tijd over om je handdoekje uit te rollen op het zandstrand van de Reeuwijkse Plassen.
Bekijk de route

Zomerroute 4

Brabantse zomers…

Maasheggenroute, 35 km, Sambeek, Noord-Brabant

Hoe afwisselend kan het Brabantse landschap zijn… Zo fiets je door een lieflijk Maaslandschap, langs grazende koeien die in het lome zomerzonnetje gelukzalig voor zich uitstaren. Om vervolgens een duik in de geschiedenis te nemen in pelgrimsoord Smak, dat met zijn 17e-eeuwse kapel nog altijd een populaire pleisterplaats is.
Bekijk de route

Zomerroute 5

Groene oase

Meer en Woudroute, 40 km, Leiden, Zuid-Holland

Ten noorden van Zoetermeer lag ooit een groot ‘soetmeer’ en rond Zoeterwoude troffen middeleeuwse kolonisten een dicht moeraswoud aan. Meer en woud verdwenen, behalve in de namen. Het fietsen op smalle paden dwars door de wei gaat gepaard met het openen en sluiten van vele boerenhekjes. Kinderen mee? Bezoek dan zeker de vrolijke beestenboel bij Boerderij ‘t Geertje en trakteer je kroost op een lekkere pannenkoek in het boerderijrestaurant. Ook aan het einde van de 40 kilometer tellende tocht wacht een beloning: het theehuis-met-terras ‘De tuin van de smid’, middenin de groene oase van Park Cronesteyn.
Bekijk de route

Zomerroute 6

Schuilen voor de zon

Aardhuisroute, 36 km, Hoog Soeren, Gelderland

Iedereen die het venijnig brandende zonnetje vervloekt op zijn fietstocht, zal de Aardhuisroute omarmen. De tocht brengt je in 35 kilometer langs een staalkaart van Veluwse landschappen: hoog en droog, laag en nat met beken, dwars door de uitgestrekste bossen van Nederland – hier vind je dus genoeg verkoeling en beschutting.  Ook het horeca-aanbod onderweg is overvloedig, van brasserieën tot pannenkoekenhuizen en restaurants.
Bekijk de route

Zomerroute 7

Ultiem eilandgevoel

Vlielandroute, 30 km, Oost-Vlieland, Friesland

Moeten we nog uitleggen waarom Vlieland in onze zomer-top-10 staat? Een oneindig ruig duinlandschap, kilometers strand, bossen, kwelders en polderland. Een walhalla voor dier- en plantsoorten: van zeehond tot zeekraal. Vlieland zit vol traktaties en wie de Vlielandroute fietst, komt ze allemaal tegen. Wij zijn al onderweg!
Bekijk de route

Zomerroute 8

Het beste van twee werelden

Oosterschengeroute, 34 km, Kattendijke, Zeeland

Het is er betrekkelijk ongerept, je hebt er de meeste zonuren van Nederland en ja, die kust hè… Zeeland is zomerbestemming bij uitstek. De Oosterschengeroute is perfect voor fietsers die hun tocht graag combineren met een bezoek aan een mooie stad. Neem Goes, met zijn grachtenpanden, smalle straten en vele winkels. Noordwestelijk stroomde ooit de Schenge, een zeearm die in de 19e eeuw werd afgedamd en waarvan de resten nu nog zichtbaar zijn. Ook het Veerse Meer en de Oosterschelde duiken op langs deze route, waar je op een aantal plekken heerlijk kunt pootjebaden.
Bekijk de route

Zomerroute 9

Prachtige panorama’s

Lauwersmeerroute, 38 km, Ulrum, Groningen

Een Theefabriek, palingrokerij, Nationaal Park en een oud vissersdorp. Het zijn slechts een paar hoogtepunten van de veelzijdige Lauwersmeerroute. Vanuit Lauwersoog kijk je over de Waddenzee en de vissersvloot in de haven. Het vervolg van je route is zeker niet minder indrukwekkend: bovenop de 13,5 kilometer lange zeedijk wacht wederom een geweldig panorama. Bij helder zomerweer kun je in de verte Schiermonnikoog zien liggen. Fotomomentje!
Bekijk de route

Zomerroute 10

Romantiek aan het water

Buitenplaatsenroute, 43 km, Oud-Zuilen, Utrecht

In de zomer laat de Vecht zich van zijn beste kant zien. In de Gouden Eeuw bouwden welgestelde Amsterdammers buitenplaatsen langs de rivier. Zij geven de Vecht een bijzondere charme, die nog eens versterkt wordt door al het groen langs het water. Het noordelijke deel van deze route voert je over de oevers van de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het zuidelijke deel brengt je naar het sprookjesachtige Slot Zuylen en door de fraaie Molenpolder bij Maarsseveen.
Bekijk de route

bron; anwb

Weergaven: 203

Related Posts

error: