Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Cassetteluifel schoonmaken? Dat doe je zo!

Blaadjes, vogelpoep, schimmelplekken of hars. Een cassetteluifel is er gevoelig voor, maar als je een beetje je best doet ziet hij er jarenlang als nieuw uit. Wil jij je cassetteluifel schoonmaken? Maak het jezelf gemakkelijk en lees deze tips even door.

Een camper of caravan krijgt – als het goed is – geregeld een schoonmaakbeurt. Helaas wordt de cassetteluifel daarbij vaak over het hoofd gezien. Op zich is dat niet verwonderlijk, want deze zit immers vaak verstopt in de luifelkast. Zonde is het wel, want met een beetje zorg en aandacht ziet je luifel er mooier uit én gaat hij langer mee.

Schoon en droog oprollen

Ruikt jouw cassetteluifel niet helemaal fris als je hem voor het eerst na lange tijd weer uitdraait? Zitten er vlekken of zwarte puntjes op? Grote kans dat hij niet helemaal droog en vrij van stof, takjes, dennennaalden en bladeren was toen je hem oprolde, en dat terwijl dat juist zo belangrijk is. Daarom is een borstel met een lange steel onontbeerlijk in je camper of caravan. Hiermee kun je vrij eenvoudig het vuil van de luifel borstelen.

Nat oprollen kun je echter niet altijd voorkomen. Moet je noodgedwongen met een natte luifel op pad, zorg dan dat je hem aan het einde van de rit meteen uitdraait om te drogen. Doe je dat niet dan heb je grote kans dat er zwarte puntjes op komen? Dat is schimmel, ook wel ‘het weer’ genoemd. Deze plekjes ontstaan door vocht en krijg je er vrijwel nooit meer helemaal uit. Schoon en droog oprollen is dus het devies.

Begin bij de cassette

Werk bij het schoonmaken van de cassetteluifel van boven naar beneden. Je wilt immers niet dat er weer vuil water over je net gewassen luifeldoek stroomt. Dat betekent dat je begint bij de cassette. Je zult zien dat deze vol zit met stof, zand, vliegjes en andere geplette insecten. Gelukkig gaat de viezigheid er in de meeste gevallen eenvoudig af met een spons en een sopje.

Cassetteluifel schoonmaken zonder zeep

Als de luifel goed is geborsteld en de cassette weer glimt, begint het échte schoonmaakwerk. De luifel is gemaakt van pvc-doek. Voor de meeste vlekken heb geen sopje nodig en volstaat water en een spons of borstel. Wil je toch met schoonmaakmiddel aan de slag, kies dan voor een speciale luifelreiniger, zoals de Omicron Luifelreiniger van 123 Products.

Het afspoelen kun je het beste doen met een tuinslang. Gebruik in ieder geval geen hogedrukspuit, want daar wordt de luifel niet beter van.

Check de luifel op scheurtjes

Is je cassetteluifel weer helemaal schoon en droog? Dan is dit hét moment om hem even na te lopen. Zie je kleine gaatjes of scheurtjes, dan kun je die nu mooi repareren. Hoe? In vrijwel iedere kampeerwinkel is wel transparant reparatietape te koop. Ontvet de plek rondom het gaatje wel even, bijvoorbeeld met een alcoholdoekje, want dan plakt het tape beter.

Voilà, nu is je cassetteluifel schoon en heel. Is hij ook helemaal droog? Dan kun je hem oprollen, zodat je tijdens de volgende vakantie onder een luifel zit die als nieuw oogt.

Weergaven: 46

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Inbouwstofzuiger

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 103Bezoekers vandaag:
  • 237Bezoekers gisteren:
  • 2450Bezoekers vorige week:
  • 373980Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reclame

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5

Reclame

error: