Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Camping ’t Schouwke

Camperplaatsen “In de Wei”

26-06-2023

We hebben hier gestaan van 23-06 t/m 25-6-2023, samen met Wim en Ineke.
Lekker gefietst naar Bergen op Zoom en natuurlijk ook eten en drinken (hihi)

Onderweg

Naast camping ‘t Schouwke zijn speciale verharde camperplaatsen in de wei aangelegd. Gelegen in een natuurlijke omgeving tussen Bergen op Zoom en Roosendaal is er ruimte voor 10 campers. De camperplaatsen zijn voorzien van elektra (6 amp.), gratis wifi en er is ook een waterpunt aanwezig. Er is ook de mogelijkheid om vuil water te lozen en er is een stortkoker om uw chemisch toilet te legen.

Bezoekers van de camperplaatsen kunnen indien gewenst gebruik maken van het sanitair en de algemene ruimte van naastgelegen camping ‘t Schouwke. Hier is ook veel informatie over de omgeving te vinden en er liggen verschillende wandel- en fietsroutes door de bossen van Wouwse Plantage en omgeving. 

Ons uitzicht, heerlijk rustig
Ons plekje voor het weekend
De camper van Wim en Ineke

Dan op de zaterdag op de fiets naar Bergen op Zoom

 

Prijzen camperplaatsen “In de Wei”

Reserveren voor de camperplaatsen in de wei is beperkt mogelijk door te bellen of een berichtje te sturen naar 06-24326238. Wij reserveren een beperkt aantal plaatsen, zodat er ook voldoende plaats overblijft voor de vrije inloop. De maximale verblijfsduur is 7 nachten.

All-in 2 personen zonder elektra € 13,-
All-in 2 personen met elektra € 15,-

Bij aankomst ontvang je een enveloppe met een betaalformulier voor (contante) betaling. Deze enveloppe kun je in de brievenbus bij het woonhuis doen voor vertrek.

De camperplaatsen zijn toegankelijk vanaf eind maart t/m begin november.

Adres

Christ en Lizet van Meer
Schouwenbaan 1 
4725 SV Wouwse Plantage
Telefoonnummer/whatsapp: 06-24326238
E-mail: info@t-schouwke.nl


Geschiedenis van de Wouwse plantage

Het dorp is gesticht door de eerste particuliere eigenaar van het landgoed, Pierre Joseph de Caters, die sinds 1848 ook de bebouwing van Plantage Centrum had gerealiseerd. In 1869 werd de steenfabriek nabij het dorp opgericht. Begin 20e eeuw heette deze: Stoom-steen en pannenfabriek Wouwsche Plantage. De handgevormde stenen werden als Wouws bont door het gehele land gebruikt. Zoals zovele steenfabrieken echter heeft ook deze in de jaren 70 van de 20e eeuw zijn activiteiten beëindigd. In de gebouwen werd een handel in bouwmaterialen gevestigd. Deze heeft in 1997 de oude ringoven uit 1904 opengesteld voor het publiek en er een klein museum in gevestigd. Ook de vele moderne soorten baksteen -die trouwens door de handelsfirma worden verkocht- zijn er te vinden.

In 1876 werd Wouwse Plantage een zelfstandige parochie die afgesplitst werd van die van Wouw.

Voor de gemeentelijke herindeling van 1997 behoorde Wouwse Plantage tot de gemeente Wouw. De nabijgelegen golfbaan is toen overgegaan naar de gemeente Bergen op Zoom.

Bezienswaardigheden:

Zie ook:

Natuur en landschap

Ten zuidwesten van het dorp ligt de uitgestrekte Wouwse Plantage, voornamelijk bestaande uit naaldbosaanplant, terwijl ten noorden en oosten van het dorp een landbouwgebied ligt. Enkele beken lopen hier in noordwaartse richting en wel de Bieskensloop, het Haiink Beekje, en de Smalle Beek. Direct ten zuiden van het dorp loopt, in noordwestelijke richting, de Zoom, welke voorzien is van een fietspad.

Weergaven: 41

Related Posts

error: