Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Camperstalling Lingewaard verdwijnt

Camperstalling Lingewaard in Bemmel, met ruimte voor 1.400 campers en caravans, sluit begin 2023 de poort en wordt gesloopt. Dat heeft de eigenaar Van Dalen Infra & Milieu van de loods laten weten.

Als reden wordt genoemd dat het asbest dak tot een hoge verzekeringspremie leidt, omdat bij een eventuele brand de verre omgeving moet worden gereinigd. Ook de op termijn noodzakelijke vervanging van het dak zou hoge kosten met zich meebrengen. De stalling maakt plaats voor een loods voor de transportsector, zo melden lokale media.

Nijpend tekort stallingen

Vanwege het nijpende tekort aan stallingen zal het voor campereigenaren niet makkelijk worden om een alternatief te vinden. “Wekelijks melden zich hier dertig mensen die ruimte zoeken”, zegt beheerder Bob Scholten, die negen jaar geleden de stalling opzette. “En ik heb een wachtlijst van vierhonderd mensen.” Hij wil een nieuwe stalling opzetten, maar het is ondenkbaar dat die begin 2023 klaar is. “Er is geen bestaand gebouw beschikbaar, dus ik moet nieuwbouwen: een gebouw met verdiepingen. Ik hoop dat de gemeente een beetje meewerkt. In de tussentijd moeten mensen een andere oplossing vinden.”

Weergaven: 32

Related Posts

error: