Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

De gemeenteraad van Terneuzen kwam vorig jaar al met nieuwe regels voor camperplaatsen. De aanleiding was dat mini-campinghouders in Terneuzen bezwaar hadden aangetekend tegen het gratis beschikbaar stellen van de camperlocaties. Ook stonden met name op de camperlocatie in Sas van Gent vaak veel meer campers dan toegestaan.

Volgens de nieuwe regels zouden camperaars ook moeten gaan betalen, 9 euro per dag. Daarnaast zou 180.000 euro worden geïnvesteerd in onder meer voorzieningen en uitbreiding van de camperplaats in Sas van Gent. Vijf mini-campinghouders tekenden daarop met succes protest aan, omdat de gemeente hiermee concurrentieregels niet zou naleven.

Nieuw plan goedgekeurd

Nu is het nieuwe plan door de gemeenteraad goedgekeerd. Dit plan is in samenwerking met camperplaatsenspecialist Henk Zandstra van de NKC ontwikkeld en voldoet aan de regels van de Wet markt en overheid, aldus wethouder Jack Begijn. Camperaars moeten voor de locaties aan de Otheense Kreek in Terneuzen, de Kinderdijk in Axel en de Bernhardstraat in Westdorpe 8,10 euro per dag betalen. Dat is volgens de gemeente kostendekkend en daarmee juridisch afgedekt.

De gemeente komt naar eigen zeggen de mini-campinghouders tegemoet door de camperlocatie in Sas van Gent door een particulier te laten exploiteren. Dat moet bij inschrijving gebeuren.

Camperplaats met potentie

In het plan zijn ook opnieuw investeringen in de camperplaatsen opgenomen. Concreet: 22.000 euro in de vier buiten Sas van Gent en maximaal 100.000 euro in Sas van Gent. De investering in Sas van Gent gebeurt in overleg met de toekomstige exploitant, die zelf 10 procent moet bijleggen.

Henk Zandstra van de NKC heeft geadviseerd over de investeringen. “In potentie is de camperlocatie in Sas van Gent prachtig, de locatie is schitterend, alleen is er nu niets meer dan een strook gras. Door hier in te investeren, kan het dorp zich op de kaart zetten, wat de lokale middenstand alleen ten goede komt.”

Nog steeds weerstand

Ook met het nieuwe beleid zijn de eigenaren van de mini-campings het niet eens. Zo laat Reina Schilt van mini-camping ‘t Sluisje bij Hoek mede namens haar vier collega’s alvast weten weinig in het plan te zien. Ze zijn het er niet mee eens dat gemeenschapsgeld wordt gebruikt om de campings te beconcurreren. De Recron heeft overigens geen bezwaren tegen de plannen. Omdat volgens de belangenorganisatie er geen campings dusdanig dichtbij liggen dat er oneerlijke concurrentie ontstaat.

Bezoeken: 34

Related Posts

error: