Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Bestelbus ombouwen tot camper

Wil je zelf een bestelbus ombouwen tot camper? Een bestelwagen ombouwen naar een camper is aantrekkelijk omdat je de isolatie, indeling en inrichting geheel naar eigen inzicht en kampeerervaring kan realiseren. We geven je doe-het-zelftips én vertellen je waar je moet zijn als je het liever uitbesteedt aan een bedrijf.

Dankzij kant-en-klare bouwpakketten voor campers kunnen zelfs mensen met twee linkerhanden een bestelwagen omtoveren in hun ideale camper.

Tips voor je begint

Als je jouw bestelbus om gaat bouwen tot kampeerauto dan moet je de auto opnieuw laten keuren door de RDW. Ook moet het kenteken aangepast worden. Niet alle bestelwagens krijgen de vermelding ‘Kampeerauto’ op het kentekenbewijs. Het is belangrijk om van tevoren bij de RDW en belastingdienst te informeren aan welke eisen de wagen na ombouw moet voldoen. Voor meer informatie kijk je op de website van de belastingdienst.

Niet alle bestelbussen kunnen omgebouwd worden tot kampeerauto. Probeer een bus te vinden met voldoende ramen en een hoog dak. Opbouw van een dakverhoging en inbouw van extra ramen kan namelijk een kostbare zaak zijn.

Bouwpakket voor je bestelbus

Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te bouwen, maar het is ook mogelijk om te werken met kant-en-klare delen voor campers. CamperfiXX levert bijvoorbeeld bouwpakketten voor keukenblokken en kasten. De keukenblokken van CamperFixx zijn geschikt voor elke camper en kunnen voorzien worden van kookplaat en spoelbak. Naast keukenkasten levert CamperFixx ook camperkasten in verschillende uitvoeringen. De meubels zijn gemaakt van populieren multiplex en zijn degelijk en eenvoudig te monteren.

Butler campers is een bedrijf dat zich bezig houdt met het handmatig op maat bouwen van campers in busvorm. Alle interieurs worden bij Butler op maat naar wens van de klant gemaakt. Zowel kleur, indeling en accessoires bepaal je zelf. Naar aanleiding van jouw ideeën geeft het bedrijf advies over de voor- en nadelen. Het is ook mogelijk om door Butler het interieur geheel in bouwpakket te laten maken, zodat je zelf jouw droomcamper kan bouwen.

Het bedrijf Quickcamp is gespecialiseerd in de bouw van buscampers. Je kunt er onder andere terecht voor een all-in ombouw om aan de minimale eisen te voldoen voor keuring op camperkenteken en voor plaatsing van een (slaap-)hefdak. Quickcamp verzorgt het gehele traject van ombouw tot en met de RDW-keuring en douane-aangifte.

5 Tips voor het ombouwen van je bestelbus:

Ga je toch liever zelf aan de slag? Wij geven je alvast vijf onmisbare tips:

 1. Denk goed na over de indeling. Wil je de auto alleen gebruiken als reisauto? Of ook als personenauto?
 2. Zorg voor een goede accu in de camper. Met een huishoudaccu kun je vaak zo’n twee dagen vrij staan zonder dat je de accu op hoeft te laden. Wil je genieten van meer vrijheid? Dan zijn zonnepanelen op het dak een goede aanrader.
 3. In alle seizoenen er warmpjes bijzitten? Isoleer dan je camper goed. Bovendien voorkomt het ook condensvorming.
 4. Een busje met voldoende ramen is aan te raden. Zo kun je de camper lekker fris houden binnen en voldoende luchten.
 5. Opbergruimte tekort? Waarschijnlijk kun je onder het bed veel kwijt. Monteer het bed dicht bij de achterklep, zodat je ook vanaf de achterkant van het busje bij de opbergruimte kunt.

Verder is het natuurlijk slim om, wanneer je toch zelf meubels gaat bouwen, er rekening mee te houden dat eigenbouw de neiging heeft om zwaar te worden. Na de ombouw moet er nog voldoende laadvermogen over zijn. Veel kun je waarschijnlijk zelf doen. Maar een aantal zaken kan je beter uitbesteden aan de deskundige. Zoals de inbouw van alles wat met de gasinstallatie (kachel, koelkast, kookplaat) te maken heeft.


Interessant

Bekijk dit eens voor het bouwen van een camper

Zelf een camper bouwen? Helemaal geen gek idee !!

Reizen-in helpt je op weg bij jouw zelfbouw (bus)camper project. Daarom schrijven hun over het bouwproces en geven we tips om zo een compleet mogelijk beeld te geven van een camper bouw. Dit is zelfs uitgegroeid in een 162 pagina’s tellend eBoek met alle research gebundeld. Van aanschaf en eerste schets tot bouwen en afwerken. In het eBoek lees je alles wat je, volgens ons, moet weten voor en tijdens het bouwen van een camper. 

 • Al het vooronderzoek gebundeld
 • Meest complete Nederlandstalige camper bouw boek
 • 162 pagina’s ondersteund met afbeeldingen en foto’s
 • Voor het verbouwen van elk type bus of camper
 • Inclusief aankoop tips en hulp bij zoektocht naar voertuig
 • Voor elk type inbouw en budget
 • Alle regelgeving verzameld
 • Inclusief alle schema’s (elektra, water & gas)
 • Uitgebreid stappenplan en kostenindicatie
 • Geschreven door ervaren camperaars
 • Inclusief handige klus tips en gebruik gereedschappen
 • 2021 editie

Weergaven: 17145

Related Posts

error: