Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Airco in camper

Als een camper de hele dag in de brandende zon heeft gestaan, kan het binnen behoorlijk heet en benauwd worden. Veel mensen kunnen tijdens warme nachten de slaap niet vatten. Een airconditioning is daarom een veelgevraagd artikel onder camper. We onderscheiden twee soorten inbouwairco’s: dak airco en bankairco.

Heerlijk koel in uw camper.

Een airco zuigt de warme lucht uit de camper of caravan, koelt en filtert deze en blaast vervolgens weer koude lucht in het voertuig. De airco koelt niet alleen de lucht, maar zorgt er ook voor dat de lucht wordt ontvocht. Dit geeft direct een koeler en frisser gevoel, zelfs zonder koeling.

Verwarming door airco

Er zijn ook airco’s verkrijgbaar die een mogelijkheid tot verwarmen hebben. Vanwege het grote interieur van een camper zijn deze airco’s vaak niet in staat om het hele interieur te verwarmen en daardoor meer geschikt als bijverwarming in het voor- en naseizoen.

Voor- en nadelen van airconditioning in de camper

Voordelen:

  • Altijd lekker koel in uw camper; ook tijdens hete dagen.
  • Betere nachtrust.
  • Voor de camper geldt: tijdens het rijden blijft u wakker en fris.

Nadelen:

  • Het gewicht van uw camper gaat omhoog. (Dit is belangrijk ivm het maximaal laadgewicht.)
  • U raakt (meestal) een dakraam kwijt. (Dat scheelt natuurlijk weer aan licht in de camper.)
  • Airco’s maken geluid, de een wat meer dan de ander. (Dat kan hinder opleveren voor de omgeving.)
  • Op sommige campings is het ampères beperkt. Gebruik van een airco gaat dan niet altijd samen met andere apparaten zoals een koffiezetter of waterkoker.

Weergaven: 29

Related Posts

error: