Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Gebakken appelen

Ingrediënten

  • 4 appels
  • ½ kopje bruine suiker
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 4 el boter
  • ¼ kopje gehakte walnoten
  • Room, ijs of slagroom om te serveren

Bereiding

  1. Haal het klokhuis uit de appels met appelboor en maak het wat breder.
  2. Voeg de kaneel toe aan de bruine suiker, roer de zachte boter erdoorheen de walnoten.
  3. Verdeel de ‘vulling’-avond over de 4 appels en druk stevig in elke holte.
  4. Verwarm de Omnia-basisplaat 5 minuten op hoog vuur.
  5. Leg de appels in de Omina vorm, dek af en leg ze op het bord met verwarmde bodem.
  6. Kook gedurende 5 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur laag tot laag en kook verder tot de appels gaar zijn, ongeveer 25-30 minuten.
  7. Serveer warm met room, ijs of slagroom.

Weergaven: 40

Related Posts

error: