Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

3 mooie camperroutes door Duitsland

Met de camper naar Duitsland is tof! Het land is dichtbij en super gevarieerd. De mooie steden, de prachtige natuurgebieden, de vele kastelen en de vriendelijke mensen maken Duitsland tot een heerlijk vakantieland. Om je de leukste plekjes van Duitsland te laten ontdekken, hebben we een aantal mooie camperroutes door Duitsland voor je uitgestippeld.

Waarom met de camper naar Duitsland?

Duitsland is al jaren een van de meest populaire vakantielanden voor Nederlanders. Het is een veelzijdig vakantieland en heeft een unieke kwaliteit-prijsverhouding. Het is een natuurrijk land met een vriendelijke en rustige sfeer. Ook kent Duitsland een rijke geschiedenis. Tevens kent het land veel bijzondere steden als Berlijn, Hamburg en Leipzig, die het bezoeken zeker waard zijn. In Duitsland kan je ook mega lekker eten, denk aan de heerlijke Thüringer worst, de beste kartoffelsalat en de typisch Duitse ‘Kuchen’. Maar de Duitsers staan ook bekend om hun bier, het grootste en bekendste bierevenement is niet voor niets het Oktoberfest. Lees gewoon snel verder, want binnen no time ben je overtuigd over een camperreis door Duitsland.

Camperroutes Duitsland

Om je camperreis door Duitsland nog leuker te maken, hebben wij een drietal camperroutes voor je opgesteld. Om de routes te rijden kan je een camper huren via Goboony.

1. de Duitse Alpenroute

Een uitgebreidere route verslag van deze route vind je in dit artikel over de Duitse Alpenroute.

Deze eerste route is een 450 km lange route, die je door de vele bochten en het overweldigende berglandschap van Zuid-Beieren slingert. Je rijdt van Lindau aan de Bodensee naar Berchtesgaden aan de Königssee. Een route die ook wel bekend staat als de oudste vakantieroute van Duitsland en je zult je hier absoluut niet vervelen. Er zijn meer dan 20 kristalheldere bergmeren, imposante burchten, sprookjesachtige kastelen en ruim 60 kuuroorden. De natuur is indrukkend met diepe ravijnen en dalen en honderden bergtoppen. De zonovergoten bergweides waar alpenherders bergkaas maken, maken het sprookje compleet. De hoogtepunten op deze route zijn de Zugspitze van 2962 meter en slot Neuschwanstein. Een prachtig slot dat een creatie is van de excentrieke Beierse koning Ludwig II.

De inwendige mens hoeft zich in Beieren ook niet te vervelen. Doe je tegoed aan culinaire specialiteiten in authentieke, sfeervolle berghutten of gezellige biertuinen en neem er een grote pul bier bij. Je bent tenslotte in Duitsland. Met een paar vrolijke muzikanten die voor stemming zorgen en leuke oude gebruiken die nog in ere worden gehouden, is het feestje compleet.

Tip: Wil je Beieren op een andere manier leren kennen? Rijd dan de Romantische Strasse Route met de camper.

2. De Duitse Wijnroute 

De Duitse wijnroute is niet zo lang, maar daarom kun je er wel fijn de tijd voor nemen. De route is ongeveer 85 km lang en loopt van het Deutsches Weintor in Schweigen-Rechtenbach aan de Franse grens dwars door de Pfalz naar Bockenheim in het noorden. Dit gebied is het grootste rieslinggebied (druivensoort) ter wereld. De romantiek spat er overal vanaf. De roze bloesems van de amandelbomen bloeien in het voorjaar alsof hun leven er vanaf hangt. In de zomer staan de pleinen en tuinen vol kiwi’s, vijgen, citroenen en prachtige oleander struiken. En, zoals je kan verwachten in een wijngebied, staan de geurige wijnstokken erop te wachten om geoogst te worden in de herfst. Wat in dit gebied ook zeker de moeite waard is, is de regionale keuken. Omdat de route over kronkelige en bochtige wegen gaat en door wijndorpen met smalle straatjes doe je hier sowieso al rustig aan. Misschien is het ook het leukste om deze route te rijden in een kleinere camper, zoals een van deze retro campers. Maar wat nog leuker is, is dat je onderweg overal kunt stoppen om wijn te proeven. Aan de rand van de weg, in proeflokalen, onder pergola’s en in tal van wijnlokalen worden de lekkerste wijnen uit de regio geschonken. Als dat niet romantisch klinkt, weten wij het ook niet meer. Het is een route om van begin tot eind te genieten samen met je geliefde. Ennee niet met wijn op achter het stuur stappen he ;).

3. Van de Eifel naar de Rijn

De laatst route start in het dorpje Monschau, ook wel ‘de parel van de Eifel‘ genoemd en dat is niet voor niks. Monschau is een gezellig stadje met mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants. In de stad zelf zijn ook allerlei dingen te doen. Heb je in de stad alles wel een beetje bekeken, dan kun je in de omgeving van Monschau eindeloze wandelingen en mooie fietstochten maken.

Rijd na Monschau door naar Trier, deze stad zit vol pareltjes die bewaard zijn gebleven uit de romeinse tijd. Je vindt hier onder andere Porta Nigra, het grootste bestaande Romeinse bouwwerk in Duitsland. Daarna is het tijd voor Heidelberg, waar een bezoek aan Slot Heidelberg eigenlijk gewoon verplicht is. Het slot staat ook wel bekend als het summum van de Duitse romantiek. Vervolg hierna je route naar Frankfurt am Main, een leuke stad vol bezienswaardigheden en in een prachtige omgeving. De Rijn is ook in de buurt. Je kunt een rondvaart maken op de Rijn, maar het is ook mooi om een kijkje te nemen bij de Loreley, een 132 meter hoge rots aan de rechteroever van de Rijn. Indrukwekkend!

4. Bonus route: Camperroute Noord-Duitsland

Bovenstaande routes nemen je mee door het zuidelijke deel van Duitsland, maar wist je dat het noorden van Duitsland ook veel te bieden heeft. Deze camperroute door Noord-Duitsland neemt je langs verschillende mooie steden en biedt veel afwisseling van natuur. Zo kom je niet alleen op waddeneiland Borkum, maar ook door de bergen van de Harz.

Weergaven: 1360

Related Posts

error: