Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

De 7 mooiste natuurgebieden in Duitsland

Een vakantie dichtbij huis en toch avontuurlijk?

Je zou het misschien niet snel zeggen, maar dan moet je toch echt bij onze oosterburen zijn! Duitsland zit vol interessante landschappen, die vaak ook nog bijna ongerept zijn. En het fijne is dus: Duitsland ligt om de hoek. Ideaal voor een campervakantie! Eerder schreven we over de 3 mooiste camperroutes door Duitsland, maar dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Duitsland. Jetzt geht los! 

 1. Nationaal Park Harz

Nationaal Park Harz was vroeger een mijngebied, vandaag de dag een populair wandel- en skigebied. Niet zo gek ook, want de hoogste berg in dit gebied is de Brocken met een hoogte van 1141 meter. Je kunt wandelend naar de top, maar je kunt ook met een oude stoomtrein naar boven. Eindstation Brocken is zelfs het hoogst gelegen station van Duitsland! Probeer daar maar eens met je camper te komen.

Met de camper in het hart van het Harzgebergte staan? Dan moet je bij Waldcamping Polstertal zijn. Dit is niet de typische Duitse camping met kaarsrechte plekken en strakke heggen, maar juist ongerepte natuur en ver weg van de openbare weg.

 1. Nationaal Park Jasmund

Nationaal Park Jasmund ligt in het uiterste noordoostelijke puntje van Duitsland, op het schiereiland Jasmund dat behoort bij het eiland Rügen. Toch zou je bijna denken dat je in Engeland staat als je naar de hoge krijtrotsen richting de Oostzee kijkt. Het is het kleinste park van Duitsland, maar door de indrukwekkende krijtrotsen en de eeuwenoude beukenbossen zeker het bezoeken waard.

Mobil – Campingplatz “De Klomp’’ is een vriendelijke camping op het eiland Rügen met zo’n 59 standplaatsen. Je kunt dus lekker vanuit je camper het Nationaal park in voor wandeling of fietstocht.

 1. De Moezelvallei

Goede wijnen, een schilderachtige rivier, middeleeuwse kastelen en avontuurlijke fiets- en wandelpaden: dat is de Moezelvallei in een notendop. Ga met de camper langs verschillende lokale wijnboeren en geniet van het goede Duitse leven. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze regio is de Geierlay in het plaatsje Mörsdorf. Deze hangbrug is met zijn 360 meter de langste voetgangersbrug van Duitsland.

Een camping direct aan de Moezel gelegen is Campingplatz Wolf. Zoek een plekje onder een mooie walnotenboom, tussen de wijnbergen, en het relaxen met je stoeltje voor de camper kan beginnen.

 1. Nationaal Park Sächsische Schweiz

Dit nationale park ligt in het oosten van Duitsland, op de grens met Tsjechië. De perfecte plek voor camperaars, klimmers, wandelaars en natuurliefhebbers als je het mij vraagt! Verwacht uitgestrekte bossen, diepe kloven en grillige rotsformaties; je kijkt je ogen uit. Internationale regisseurs gebruiken dit gebied regelmatig als filmdecor en ik geef ze groot gelijk.

Bij Panorama-Camping Kleine Bergoase kun je een fijn plekje voor je camper vinden met, de naam zegt het al, panoramisch uitzicht.

 1. Het Zwarte Woud

In het zuidwesten ligt het grootste bosgebied van Duitsland. Het Zwarte Woud bestaat vooral uit dennen- en sparrenbomen en doorkruist meer dan 30.000 kilometer aan wandelpaden! Verder zou je het Zwarte Woud misschien kunnen kennen van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Al met al genoeg reden om met de camper richting het Zwarte Woud te trekken. We hebben alvast een mooie camperroute door het Zwarte Woud voor je samengesteld.

Natur-Camping Langenwald ligt zo diep in het Zwarte Woud, dat je er geen bereik met je mobiele telefoon hebt. Midden in de natuur, omringd door bossen en een levendige rivier maakt dat dit de beste plek is om je camper neer te zetten.

 1. Nationaal Park Eifel

Nationaal Park Eifel valt in de categorie dichtbij en bijzonder. Vanuit Nederland maar een klein stukje rijden, maar wat je ervoor terugkrijgt zijn heuvelachtige bossen, kronkelende rivieren en charismatische dorpjes. Het landschap wordt grotendeels bepaald door de vulkaanuitbarstingen die stammen uit een ver verleden. De kraters zijn inmiddels meertjes geworden, de lavastromen indrukwekkende rotsen.

In Nationaal Park Eifel kun je het beste bij Camp-Hammer overnachten. Met hun gunstige ligging heb je korte wegen naar verschillende magische plekjes. Extra leuk: de camping heeft een aangelegde kampvuurplek en een grillplaats waar je gebruik van kunt maken.

 1. Nationaal Park Bayerischer Wald

Laat de natuur de natuur zijn. Dat is de filosofie achter Nationaal Park Bayerischer Wald. Het park heeft er sinds de oprichting zelfs een aantal belangrijke erkenningen voor ontvangen. De natuur wordt hier met rust gelaten en dat resulteert in een weelderige  omgeving met veel groen (en wilde dieren!). Een paradijs voor hikers, camperaars en mountainbikers.

Camping Am Nationalpark is een mooie plek om je camper te parkeren. Midden in het bos en met oneindig veel wandelmogelijkheden vanaf de camping.

 

Weergaven: 346

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

 • 3Bezoekers online. :
 • 205Bezoekers vandaag:
 • 292Bezoekers gisteren:
 • 2480Bezoekers vorige week:
 • 377968Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: