Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

10 tips voor je eerste reis met de camper

Ga je binnenkort voor de eerste keer op reis met de camper? Dan kan de voorpret voor je vakantie niet snel genoeg beginnen! Omdat je van tevoren natuurlijk niet alles kunt weten, hebben wij 10 ULTIEME tips voor je op een rijtje gezet om aan te denken als beginnende camperaar. Je wilt immers niet vast komen te staan tijdens je camperreis of met de handen in het haar zitten als je geen overnachtingslocatie kunt vinden! Wij wensen je alvast heel veel camperplezier en vergeet vooral niet te genieten! 

1. Plak de hoogte en breedte van de camper op je dashboard

Door het rijden met een ”normale auto” ben je als beginnend camperaar vaak niet gewend om op de hoogte en breedte te moeten letten van je voertuig. Met een camper is het wel degelijk handig om hierop te letten. Dit kan onaangename verrassingen voorkomen wanneer je bijvoorbeeld door een brug of tunnel moet. Daarom is het altijd slim een stickertje met de hoogte en breedte op je dashboard te plakken. Door dit te doen kan je de afmetingen van je camper zeker niet vergeten! Zo voorkom je dat je om moet draaien op je route of zelfs vast komt te zitten! Let bij een brug of tunnel dan ook altijd goed op de bebording, hierbij staan de maximale hoogte en breedte altijd aangegeven.

2. Zorg dat je camper niet te zwaar beladen is

Wanneer je rijbewijs B hebt, mag je een camper besturen met een maximale massa van 3500 kilogram. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk om hierop te letten, want een overbeladen camper remt slecht! Daarnaast kun je er een boete voor krijgen en kost het meer brandstof, wat natuurlijk geen pretje is voor je portemonnee! Genoeg redenen dus om op de massa van je camper te letten. Twijfel je? Dan kun je bij veel garages langs om je camper te wegen.

3. Plak een sticker op de water- en dieseltank

Water tanken in de brandstoftank – of andersom – kan desastreuze gevolgen hebben voor de camper. Voorkom daarom dat je verkeerd tankt door een sticker op de water- en dieseltank van de camper te plakken, zo kun je nooit verkeerd tanken – en komt er straks geen diesel uit je douche 😉


Door een sticker op de water- en dieseltank te plakken kun je deze nooit door elkaar halen!

4. Bereid je thuis goed voor

Ze zeggen niet voor niets dat een goed begin het halve werk is. Door je thuis goed voor te bereiden, weet je precies waar je naartoe kunt en heb je altijd een tweede optie voor wanneer de camperplaats vol is. Rijd daarom ook nooit te lang door, want de kans is groot dat je op een volle camperplaats aankomt. Om meer zekerheid te hebben om een plekje te bemachtigen, is het aan te raden om vroeg in de middag aan te komen.

Voor een goed voorbereiding is het Facile-en-Route campergids combipakket onmisbaar. Hiermee heb je alle camperplaatsen van een selectie van Europese landen op zak. Altijd handig om van tevoren je route met gewenste overnachtingsplekken uit te stippelen! Aan de hand van symbolen zie je gelijk of de beoogde camperplaats aan je wensen voldoet. Ideaal! Bij de gids ontvang je een gratis jaarlicentie op de Camperstop-App, ook hier vind je alle camperplaatsen! Een handige toevoeging op de gids dus. Wil je alle landen in één gids? Dan is de nieuwe Facile-en-Route campergids Europa een echte aanrader! Hierin staan 8830 geselecteerde camperplaatsen verdeeld over 27 Europese landen.

5. Zorg dat je altijd een noodpakket bij je hebt

Soms zijn winkels en restaurants in de buurt gesloten of zitten ze verder van de camperplaats af dan je zou willen. In dat geval is het altijd handig om een noodpakket met eten bij je te hebben! Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat crackers, conserven, pasta of rijst – dingen die lang houdbaar blijven zodat je ze ook tijdens de volgende camperreis mee kunt nemen als het niet opgaat. Vergeet ook niet om altijd voldoende water bij te hebben.

6. Ga nooit alleen af op het navigatiesysteem

Soms kan de route anders zijn dan het navigatiesysteem aangeeft, met name in de bergen. Hier kent het navigatiesysteem de hoogteverschillen namelijk niet. De afstand kan hemelsbreed 2 kilometer zijn, maar met veel haarspeldbochten kan dit soms wel 10 kilometer worden. Het navigatiesysteem kan de weg ook altijd aanzien voor een doorgaande weg, terwijl je in werkelijkheid niet verder kunt rijden. Gebruik dus altijd je gezonde verstand wanneer je op navigatie rijdt en gebruik het vooral als basis tijdens het rijden.

7. Zorg voor kleingeld

Veel servicevoorzieningen, zoals voor water en elektriciteit, werken op kleingeld van 50 eurocent of 1 euro. Het is verstandig om genoeg van deze munten op zak te hebben, want ander kun je voor problemen komen te staan wat betreft water en stroom!

8. Rijd geen route met te veel kilometers

Door een te lange route uit te stippelen bestaat de kans dat je vergeet te genieten van al het moois dat je tijdens je campervakantie tegenkomt, omdat je alleen maar aan het rijden bent. Dat wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom voor dat je route niet te veel kilometers per dag bevat. Met de routegidsen van Camperroutes en Michelin kom je niet voor dit probleem te staan tijdens je eerste camperreis! Deze routes zijn speciaal voor de camperreiziger geschreven. Naast alle bezienswaardigheden staat de gids ook vol achtergrondinformatie over het gebied en de landschappen. Overnachten kan bij de aangegeven overnachtingslocaties uit de gids. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, waaronder Camperroutes – met de camper door Frankrijk, Camperroutes – met de camper door Italië en Michelin met de camper door Europa, met meerdere camperroutes door Europa.


Door niet te veel kilometers per dag te rijden geniet je des te meer van je reis!

9. Denk ook dicht bij huis

Naast lange camperreizen naar bijvoorbeeld Italië en Spanje kun je ook tijdens kleinere campertripjes het echte campergevoel te pakken krijgen. Ook in Nederland, België en Duitsland zijn genoeg camperplaatsen te vinden, onder andere aan het strand en bij het bos, waardoor je al snel het gevoel krijgt ver van huis te zijn. Neem voor reisinspiratie in Nederland zeker eens een kijkje in de gidsen ‘’100 mooiste camperplaatsen van Nederland’’ en ‘’50 camperplaatsen & fietsroutes in Nederland’’.

10. Kijk bij aankomst of er campers zijn met de schotel uit

Vind je het fijn om ’s avonds in de camper tv te kunnen kijken? Dan zal je in de meeste gevallen een schotel nodig hebben. Door bij aankomst te kijken welke campers hun schotel uit hebben, kun je inschatten of jouw plekje ook ontvangst heeft wanneer je een satelliet hebt op de camper. Het gebeurt vaak genoeg dat je alles installeert zodra je staat en er later achter komt dat je geen ontvangst hebt. Door dit van tevoren te checken, heb je vrijwel zeker ontvangst en kom je niet voor een verrassing te staan! Het is voor je ontvangst sowieso goed om niet onder een boom te gaan staan, dit zorgt vaak voor problemen.


Om goed bereik te hebben is het handig om te kijken waar campers hun satelliet al uit hebben!

Camperstop

Weergaven: 92

Related Posts

error: