Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Zaanstad wil een camperplaats

De gemeente Zaanstad is op zoek naar een nieuwe locatie voor een camperplaats. Op dit moment is er maar één camperplaats in Wormerveer, met plek voor maximaal vijf campers. Voorheen was er nog een camperplaats, maar de gemeenteraad heeft besloten die te sluiten.

De gemeente heeft tweeëntwintig locaties onderzocht die eventueel geschikt zouden zijn als toekomstige camperplaats. Uiteindelijk zijn er drie locaties overgebleven, die op dit moment verder worden onderzocht. Die locaties bevinden zich bij schiereiland de Hemmes, het gebied bij De Nagouw en voetbalvereniging Hercules en de locatie tussen de A8 en zwembad Zaangolf in Koog aan de Zaan.

De gemeente is op zoek naar een locatie met ruimte voor minstens vijftig campers en het liefst in de buurt van de Zaanse Schans. Dat is onder camperaars een populaire locatie, met onder andere musea, eetgelegenheden en wandel-, fiets- en vaarroutes. De gemeente gaat kijken of er ook nog kleinere camperplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Rond de zomer moet daar meer duidelijkheid over komen.

De NKC heeft een aantal jaren geleden de gemeente geadviseerd bij het inrichten van een camperplaats in Zaanstad. Deze locatie is echter gesloten na klachten over overlast. De gemeente heeft de NKC opnieuw benaderd vanwege de zoektocht naar een nieuwe locatie. “De bedoeling is om een grote camperplaats in te richten voor minstens vijftig campers. Als hier geen geschikte locatie voor is te vinden, is het advies vanuit de NKC om een aantal kleinere camperplaatsen te realiseren. Waar basisvoorzieningen aanwezig zijn, één tot drie dagen overnacht kan worden, met het liefst een beheerder die toezicht kan houden op de camperplaats”, vertelt Hans Pronk, adviseur van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. Voor nu is het nog afwachten of de drie eerder gekozen locaties geschikt zijn.

Weergaven: 43

Related Posts

Camperverzekering van dé camperspecialist

Meer Camper-verzekeringen
error: