Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Vlaams gezin vindt na 2 dagen hond Cooper terug

Dagenlang keken tientallen mensen in Slovenië uit naar de Vlaamse hond Cooper. Want in de nacht van vrijdag op zaterdag, toen zijn baasjes op het nippertje gered werden van de overstromingen in het gebied, werd hij meegesleurd door het kolkende water. Maar de familie bleef hopen en zoeken, met resultaat.

Hond Cooper, weer in veilige armen van zijn baasje

“COOPER IS GEVONDEN!!”, schrijft Elena op haar Facebookpagina. Ze kan haar geluk niet op. Maar diezelfde Elena was twee dagen geleden nog radeloos toen ze hoorde wat er met haar hondje Cooper was gebeurd.

Haar moeder en stiefvader Dana en Tom en haar 11-jarige zusje waren met hond Cooper op vakantie in de streek van Rečica ob Savinji, Elena ging niet mee. De familie verbleef op de populaire camping Menina toen ze uit het niets, midden in de nacht, moesten evacueren vanwege het noodweer in de omgeving.

“Mijn mama, stiefpapa en zusje hebben snel hun gsm’s gepakt, ze hebben onze hond Cooper meegenomen en zijn naar een hoger gelegen plek gewandeld waar een winkeltje was”, vertelde Elena aan de Belgische krant De Standaard. “Daar zouden ze opgehaald worden met bussen om naar een veilige plek te gaan. Maar er waren zo’n duizend mensen die van het campingterrein geëvacueerd moesten worden. Ze kwamen dus niet onmiddellijk aan de beurt.”

Het water kwam echter sneller dan de hulp, waardoor het gezin opnieuw naar een hoger gelegen gebied moest lopen. “Maar het water ging gewoon veel te snel. Ze moesten op een muurtje klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen. Niet iedereen raakte erop en anderen moesten zich vastklampen. Daar ging het mis. Cooper viel van het muurtje.”

19.000 keer gedeeld

Toen Elena van het tragische nieuws hoorde, schakelde ze hulp in. Ze plaatste een bericht op Facebook wat ruim 19.000 keer werd gedeeld. En dat hielp. Dankzij het bericht werd Cooper na twee dagen zoeken weer in de buurt van de camping gezien, hij had het kolkende water overleefd.

“Bedankt allemaal”, schrijft Elena nu aan alle mensen die het bericht over Cooper deelde. “Het betekent veel voor mij en mijn familie. Dank u dank u dank u.”

foto RTL

Overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakten afgelopen week enorme schade in Slovenië. In 24 uur tijd viel er in het land net zoveel regen als normaal gesproken in een maand. Voornamelijk in het noorden. Zes mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie twee Nederlanders.

‘De ergste natuurramp’

Premier Robert Golob schatte de totale schade op meer dan 500 miljoen euro. Hij sprak van ‘de ergste natuurramp’ sinds het land in 1991 een onafhankelijke staat werd. Talloze wegen zijn weggevaagd, spoorverbindingen afgesloten en er brak een dam door in het oosten van het land.

Ruim negentig Nederlands zijn onderweg naar huis vanuit Slovenië. Door het hevige noodweer was hun eigen auto of camper te zwaar beschadigd om zelf terug te reizen, vertellen ze in onderstaande video.

Weergaven: 20

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 252Bezoekers vandaag:
  • 376Bezoekers gisteren:
  • 2991Bezoekers vorige week:
  • 386056Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: