Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 


Locaties zoeken doe je met:
 

Verkoopcijfers van caravans en campers blijven maar stijgen

De verkoopcijfers van campers en caravans zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis extreem gestegen. Maar ook nu vliegvakanties weer normaler worden en de maatregelen versoepelen, blijft kamperen ontzettend populair.

Uit cijfers van Bovag, Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en dataleverancier RDC blijkt dat na 8 maanden in 2021 meer nieuwe rollende vakantiehuisjes werden verkocht dan in heel 2020.

Weer meer nieuwe campers en caravans verkocht

Tot en met augustus zijn er in totaal 2.644 nieuwe campers en 7.350 nieuwe caravans geregistreerd. Bij de caravans is dit een toename van 28 procent in vergelijking met de acht maanden van vorig jaar.

Naast nieuwe caravans zijn er ook meer tweedehands exemplaren verkocht. Er gingen 11.538 tweedehandsjes over de toonbank, 8 procent meer dan een jaar eerder.

“Als de markt op peil blijft, kan in 2021 het aantal nieuwe caravans op het hoogste niveau in de laatste 10 jaar eindigen.” – Bovag

De 2.644 nieuw verkochte campers zorgen voor een toename van 29 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Toen werden er over het hele jaar 2.412 nieuwe campers geregistreerd. Deze cijfers zijn nu al verbroken. De verkoop van tweedehands campers steeg ook flink. Met 12.263 verkochte kampeerwagens nam de occasionverkoop met 23 procent toe.

Buscampers zijn erg populair

Hits: 5542

Related Posts

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller