Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Verkoop campers groeit explosief

In juni werden er 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI).

De succesvolle junimaand maakt het volledige eerste halfjaar van 2020 goed. Ondanks de coronaperiode loopt de totale verkoop nu nog slechts 2 procent achter op 2019. Dat was meteen ook het meest succesvolle jaar ooit, gekeken naar de verkoop van nieuwe campers.
Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie KCI: “Door de corona-ontwikkelingen was het in april en mei rustiger bij dealers en de Europese fabrieken, waar kampeermiddelen gebouwd worden, zijn zelfs een aantal weken op slot geweest. Maar nu trekt de markt weer volledig aan, zo blijkt uit de verkoopstatistieken.”

Tweedehands ook groei

De groeiende populariteit van kamperen is ook terug te zien in de verkoopcijfers van gebruikte caravans en campers, waar de NKC eerder al over berichtte. Die namen met bijna 40 procent toe in juni.
Met de groei van het aantal campers in Nederland, groeit ook de NKC. In juni zijn er 1.200 nieuwe leden bij gekomen, tegen 600 nieuwe leden in dezelfde maand vorig jaar. Dat brengt het totaal aantal leden van de NKC op 57.800. Woordvoerder Rosanne Vriend: “Camperen is mateloos populair en het is fantastisch dat nieuwe camperaars de weg naar de NKC weten te vinden.”

Weergaven: 55

Related Posts

error: