Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Veerdienst naar Noorwegen blijft in de vaart

Holland Norway Lines heeft een oplossing gevonden voor de recente problemen met de aanlegplaats in het Groningse Eemshaven.

De rederij verplaatst de activiteiten naar twee alternatieve havens in Duitsland waardoor regelmaat en voorspelbaarheid van de veerdienst gegarandeerd zijn. Daarmee kunnen ook de NKC-groepsreizen gewoon doorgang vinden.

De jonge veerdienst verzorgt de overtocht vanuit Nederland naar het Noorse Kristiansand sinds april 2022. De rederij had in 2022 de beschikking over een vaste aanlegplaats in Eemshaven met de bedoeling dat vanaf 2023 een nieuwe, eigen ligplaats zou zijn gerealiseerd. Dat liep anders en HNL moet zijn aanlegplaats nu delen met andere rederijen, waardoor er sprake is van vertragingen en zelfs annuleringen.

Bestaande ferryhaven

HNL verzorgt vanaf 1 juni de veerdienst vanuit Emden in Duitsland. Ter vergelijking: Utrecht – Eemshaven is ongeveer 2,5 uur rijden, Utrecht – Emden kost je zo’n 3 uur. Omdat er nog een aantal operationele zaken in Emden geregeld moet worden, is voor de kortere termijn, namelijk vanaf half april, de haven van Cuxhaven bereid om de MS Romantika te ontvangen. Cuxhaven ligt iets verder Duitsland in, maar het is een bestaande ferryhaven, waardoor alle papierwerk dat nodig is om internationale passagiers te vervoeren, sneller geregeld kan worden.

Elmer Roukema, General Manager Marketing & Sales HNL: “Beide havens in Duitsland hebben uitstekende faciliteiten voor ons schip en onze passagiers. De toevoerwegen naar de havens en de routes op het haventerrein zijn zonder meer geschikt voor campers.”

Groepsreizen

En dat is maar goed ook, want twee NKC-groepsreizen naar Noorwegen gaan nu vertrekken vanuit Cuxhaven. De reisbegeleiders hebben de nieuwe haven in het reisschema ingepast en de NKC verklaart dat men blij is dat er nu een einde is gekomen aan de onzekerheid over de afvaarten vanuit Eemshaven.

De veerdienst met de MS Romantika is erg populair. Roukema: “In het eerste jaar hadden we 186 duizend passagiers en we groeien nog steeds. We willen naar meer afvaarten per week, en nu onze huidige problemen opgelost gaan worden, kunnen we ons daarop concentreren.” En Eemshaven? “Het is nog steeds een optie dat we daarnaartoe terugkeren, we zijn in gesprek.”

Weergaven: 141

Related Posts

Camperverzekering van dé camperspecialist

Meer Camper-verzekeringen
error: