Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Veelgestelde vragen over kamperen in Kroatië

Kamperen is de meest populaire vorm van vakantie vieren onder de Nederlanders en Kroatië heeft voor iedere kampeerliefhebber wel iets te bieden.
Van grote tot kleine campings, campings aan de zee of in de bergen, naturistencampings en familiecampings, in Kroatië vind je altijd wel een camping die bij je past.
© 2007 Maistra d.d., Rovinj;
Arch 2007 published by CCN-images

We hebben veelgestelde vragen over kamperen in Kroatië verzameld en zullen in dit artikel proberen om zoveel mogelijk vragen van onze lezers te beantwoorden. Zit jouw vraag er niet bij? Reageer dan op dit artikel met je vraag.

Is er veel verschil in grootte tussen campings aan de kust in Istrië en Dalmatië?

De grootste campings van Kroatië vind je aan de kust in Istrië, vooral in de populaire kustplaatsen Rovinj, Poreč en Pula. Campings met een capaciteit van 2000 tot 6000 gasten zijn hier geen uitzondering. Dalmatië heeft bijna net zoveel kleine campings als grote campings, terwijl slechts 15% van de campings in Istrië uit kleine campings bestaat. Meer over campings in Dalmatië en over kleine campings in Kroatië.

Is er veel verschil tussen de stranden aan de kust in Istrië en Dalmatië?

Behalve warmer weer en een hogere zeetemperatuur in Dalmatië dan in Istrië, zijn er nog een aantal andere verschillen. De kustlijn in Dalmatië is grilliger, met meer natuurlijke stranden, rotsstranden, afgelegen stranden en eilanden. De kustlijn in Istrië is minder grillig waardoor er meer goed onderhouden stranden zijn met faciliteiten. Omdat het in Istrië minder warm en minder droog is dan in Dalmatië, vind je in Istrië ook meer ligweides aan het strand.

Hoe zit het met de kwaliteit van Kroatische campings?

Als één van de beste campingbestemmingen van Europa beschikt Kroatië over heel veel campings van een zeer hoge kwaliteit. De voorzieningen zijn in overeenstemming met de Europese normen en dankzij het sterren systeem (1 t/m 4 sterren) weet je precies waar je aan toe bent. Het aantal sterren wordt bepaald door factoren zoals de kwaliteit van het sanitair, de staanplaatsen, klantvriendelijkheid, kind vriendelijkheid, service en infrastructuur.

Is het noodzakelijk om van te voren een campingplaats te reserveren?

Alles over Kroatië 

In het hoogseizoen is het aan te raden om vantevoren een plekje te boeken. Campings staan in juli en augustus snel vol, dus als je een vantevoren weet welke camping je wilt bezoeken dan doe je er verstandig aan om een plekje te reserveren. Dit kun je het beste doen via de officiële website van de camping, daar wordt vanzelf aangegeven of je online kunt reseveren, via email of via de telefoon. 

Wat kan ik verwachten van de staanplaatsen op Kroatische campings?

Alles over Kroatië 

De meeste grote campings hebben voor iedere staanplaats een electriciteits- en wateraansluiting en afvoer. Ook zijn er steeds meer campings die televisie en internet op de staanplaatsen aanbieden.

Omdat Kroatië een berglandschap heeft met een rotsachtige ondergrond, liggen staanplaatsen vaak op terrassen, zodat gasten hun caravan, camper of tent op een vlakke ondergrond kunnen plaatsen. Veel campings liggen in een groene omgeving en beschikken dus over schaduwrijke staanplaatsen onder de bomen.

Wat is het voltage op Kroatische campings?

Het voltage is, net als in Nederland, 220 volt.

Mag je in Kroatië ook buiten campings kamperen?

Alleen op campings en op speciale parkeerplaatsen voor caravans en campers mag gekampeerd worden. Wie ‘wild’ kampeert kan een hoge boete krijgen.

Zijn huisdieren welkom op Kroatische campings?

Dit verschilt per camping. Op de meeste campings zijn huisdieren toegestaan (vaak wel tegen een vergoeding) en zijn er zelfs speciale voorzieningen voor huisdieren zoals speciale wasplaatsen voor honden.

Honden mogen over het algemeen ook gewoon mee naar het strand, tenzij er duidelijk aan wordt gegeven dat dit op een bepaald strand verboden is. Honden en katten moeten voorzien zijn van een microchip, een EU dierenpaspoort en een geldige rabiësinenting.

Waarom moet ik mijn paspoort tijdelijk afgeven bij de receptie?

Kroatische accommodatie-eigenaren zijn verplicht om hun gasten te melden bij de plaatselijke autoriteiten omdat ze toeristenbelasting moeten betalen. Het campingpersoneel gaat heel zorgvuldig om met de paspoorten van hun gasten en zullen zorgen dat je je paspoort zo snel mogelijk weer terug krijgt.

Alles over Kroatië 

Is het kraanwater op Kroatische campings drinkbaar?

Ja, in heel Kroatië is het kraanwater drinkbaar. Voor baby’s raden we wel aan om drinkwater eerst te koken.

Welke talen worden er gesproken door campingpersoneel?

Engels, Duits en Italiaans zijn de meest gesproken buitenlandse talen in Kroatië.

Kan ik in Kroatië makkelijk aan kampeerspullen komen?

De meeste doe-het-zelf zaken in Kroatië verkopen een uitgebreid assortiment aan kampeerspullen (“oprema za kampiranje”) en in iedere grote plaats of stad zijn wel doe-het-zelf zaken te vinden. Ook de grotere supermarkten hebben een ruim aanbod aan ‘standaard’ kampeerspullen zoals tenten, tuinmeubilair, luchtbedden, kampeerservies en (wegwerp)barbecues.

Alles over Kroatië 

Hoe kan ik betalen voor mijn verblijf op de camping?

Normaal gesproken vindt de betaling plaats in kuna’s en de meeste campings hebben een geldwisselkantoor. Je kunt vaak ook met een creditcard betalen.

Zijn er bepaalde tijden waarop ik de camping niet met de auto mag betreden?

Veel campings laten hun gasten niet ’s nachts met de auto het terrein betreden. In dit geval kun je je auto vóór de slagboom parkeren en de volgende ochtend weer ophalen. Aanmelden bij de receptie is ’s nachts vaak ook niet mogelijk. Er is meestal wel een receptionist aanwezig tijdens de nachtdienst die je informatie kan geven, je een parkeerplek voor de nacht kan aanwijzen en je kan helpen indien je alvast van bepaalde campingvoorzieningen gebruik wilt maken.

Hoe lang is het campingseizoen in Kroatië?

De meeste campings zijn geopend van mei tot oktober. De exacte data waarop ze openen en sluiten liggen niet altijd vast, maar hangen vaak af van factoren zoals het weer en het aantal (potentiële) gasten aan het begin en aan het einde van het seizoen.

Wanneer kan ik het beste gaan kamperen in Kroatië?

Alles over Kroatië 

Voor liefhebbers van rust raden we het begin of het einde van het seizoen aan, wanneer er nog niet zoveel bezoekers zijn. Het weer kan in mei nog een beetje wisselvallig zijn maar in juni is het meestal al erg warm en zonnig en kan er vaak ook al gezwommen worden in de zee (vooral in Dalmatië). September is meestal ook een warme maand met veel stabieler weer dan in Nederland en vaak kan er in september ook nog volop gezwommen worden. De maanden juli en augustus zijn de warmste en drukste maanden van het jaar in Kroatië. Tijdens deze twee maanden kan men de zon ‘s middags beter vermijden. 

Zijn er veel campings waar ik een stacaravan of andere accommodatie kan huren?

Steeds meer campings bieden stacaravans (mobile homes), appartementen, bungalows en/of tenten te huur aan. Op onze website kun je bij iedere campingbeschrijving lezen of de camping in kwestie ook accommodatie te huur aanbiedt. 

 

bron; Alles over Kroatië 

Weergaven: 3

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 13Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2197Bezoekers vorige week:
  • 376074Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: