Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Vanaf oktober 2020 tol in Duitsland ?

Wie na oktober 2020 over de Duitse snelwegen wil rijden, moet in de buidel tasten. Vanaf dan moeten buitenlandse automobilisten namelijk tol gaan betalen. Dat maakte verkeersminister Andreas Scheuer onlangs bekend.

Tol op Duitse snelwegen

Scheuer onthulde op Twitter dat er voor de jaarwisseling nog even stevig was doorgewerkt aan de invoering. Op 30 december werd een overeenkomst getekend waarmee de invoering per oktober 2020 werd bekrachtigd. De minister noemt de regeling rechtvaardig. Iedereen die gebruik maakt van de infrastructuur in het land moet hiervoor betalen, zonder dat het de Duitsers zelf meer geld gaat kosten. Momenteel loopt er nog een zaak van Oostenrijk tegen de tol bij het Europese Gerechtshof. Uitspraak volgt ergens halverwege 2019 is de verwachting.

De invoering van de tol is het prestigeproject van de Beierse CSU, die dit had opgenomen in haar verkiezingsprogramma van 2013. Duitse automobilisten moeten de tol ook gaan betalen, maar krijgen het geld terug door een verlaging van de Duitse motorrijtuigenbelasting. Inmiddels is de vergunning om de tol te gaan heffen verleend aan een Duits-Oostenrijks consortium. Dit bestaat uit een Duits concert-tickets verkoopbureau en een Oostenrijkse aanbieder van tol-systemen (CTS Eventim en Kapsch TrafficCom).

Weergaven: 25

Related Posts

error: