Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Troubles in paradise: wat te doen met camperpech op vakantie?

Vakantie: dat is relaxed reizen, genieten van al het moois op de vakantiebestemming en ontspannen een boekje lezen. Hoofdbrekens over camperproblemen horen dus níét in dit rijtje thuis. Met de NKC Camperverzekering, die sinds kort helemaal is vernieuwd én verbeterd, kun je onbezorgd van je vakantie genieten.

Een camper die op de Route du Soleil weigert nog een kilometer te rijden. Een tablet die uit de camper is gestolen tijdens een dagje flaneren door een Italiaans stadje. Het camperdak dat na een fikse hagelbui in een poffertjespan is veranderd. Een aanrijding die door jouw toedoen is veroorzaakt. Of een ongeval waardoor je repatriëring nodig hebt. Je wilt er niet aan denken dat dit tijdens je vakantie gebeurt. Toch is het verstandig om dit wél te doen. Als je op dergelijke scenario’s bent voorbereid, kan je namelijk pas echt genieten van een zorgeloze campervakantie.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor schade en pech

Voordelen NKC Camperverzekering

De Nederlandse Kampeerauto Club bestaat ruim 45 jaar en is de grootste club van en voor camperaars in Europa. De NKC behartigt de belangen van campereigenaars, biedt inspiratie en tips, en organiseert reizen. Natuurlijk heeft de NKC ook een eigen camperverzekering, die sinds kort is vernieuwd. Door deze verbeterde verzekering af te sluiten, profiteer je onder meer van de volgende voordelen:

 • De verzekering biedt een maximale no-claimkorting van 80%. Daarnaast mag je de no-claimkorting van je auto gebruiken.
 • In heel Europa – óók in je woonplaats – heb je recht op pechhulp. Dit geldt ook voor campers die ouder zijn dan 15 jaar.
 • Schade? Wanneer je die laat herstellen binnen het uitgebreide netwerk van de NKC, betaal je géén eigen risico.
 • Heb je de camperrijvaardigheidstraining van de NKC gevolgd? Dan krijg je onbeperkt 10% korting op je NKC Camperverzekeringspremie.
 • Een nieuwwaardegarantie van 7 jaar tot 125% van de oorspronkelijke nieuwprijs of 3 jaar aankoopwaardegarantie voor gebruikte campers, zonder verplichte taxatie.
Altijd mee: veiligheidsartikelen

Van basis tot all risk

Er zijn verschillende aanbieders van camperverzekeringen. Let goed op de voorwaarden; bij de ene verzekeraar ben je uitgebreider verzekerd dan bij de andere verzekeraar. Zo is bijvoorbeeld pechhulp in de eigen woonplaats vaak niet standaard meeverzekerd. Het is dus belangrijk om goed te vergelijken.

De NKC heeft voor elke campereigenaar een passende Camperverzekering beschikbaar:

 • WA-verzekering (verplicht)
  Dekt schade die je met de camper aan anderen toebrengt.
 • WA + beperkt casco
  Dekt schade aan de eigen camper die is veroorzaakt door brand, diefstal, storm, hagel en ruitbreuk.
 • WA + uitgebreid casco (all risk)
  Gelijk aan beperkt casco én dekking voor schade die je met de camper bij anderen veroorzaakt.

In de afbeelding hieronder zie je precies wat welke verzekering dekt.

Tips voor een veilige reis

Met een goede voorbereiding zorg je dat je camperreis zo veilig mogelijk verloopt. Op de site van de NKC zijn veel tips te vinden. Wij lichten er een paar uit:

 • Zorg voor veiligheidsartikelen, zoals een hesje, een brandblusser, een gevarendriehoek, een verbandtrommel en een brandblusser. Check voor je vertrekt ook welke artikelen in welke landen verplicht zijn.
 • Heb je alle belangrijke gegevens paraat? Denk aan je verzekeringsgegevens en telefoonnummers, bijvoorbeeld van de alarmcentrale.
 • Voor een veilige reis is goed onderhoud van de camper essentieel. Zorg voor een tijdige bandencheck, controleer de verlichting en de remmen.
 • Is jouw camper goed af te sluiten? Vergeet niet om voor je op reis gaat de inbraakgevoelige delen van de camper te controleren en installeer – indien nodig – extra sloten.
 • Check voor je vertrekt of je verzekering helemaal op orde is en wát jouw verzekering precies dekt. Kijk bijvoorbeeld goed waar je gebruik kan maken van pechhulp. Is dat ook in je eigen woonplaats? En voor welke periode krijg je vervangend vervoer?
 • Verzekeraars krijgen vaak claims van luifelschade. Om het risico hierop te beperken is het van belang om de luifel in te draaien als je niet bij de camper in de buurt bent.

 

Weergaven: 10

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Inbouwstofzuiger

 

 • 12Bezoekers online. :
 • 80Bezoekers vandaag:
 • 237Bezoekers gisteren:
 • 2427Bezoekers vorige week:
 • 373957Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5

error: