Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Top 5 kampvuurcampings in Nederland

Welk avontuur is nou compleet zonder zelf gestookt vuurtje en knapperige marshmallows? Je eigen kampvuur bouwen tijdens een
camperreis is een must, maar helaas niet overal toegestaan. Gelukkig zijn er een aantal Nederlandse campings waar het wel mag. Dus let’s get the fire started en kruip met z’n allen rondom een knus kampvuurtje, want dit zijn onze favoriete kampvuurcampings in Nederland!

Nederlandse campings met kampvuur mogelijkheden

Hoe heerlijk is het om na een lange dag buiten een warm vuurtje te stoken? Urenlang in de vlammen staren, spannende verhalen vertellen, marshmallows roosteren en het echte oermens in onszelf loslaten! Op sommige van de onderstaande campings zijn centrale vuurplaatsen, op andere campings mag je op eigen gelegenheid bij je eigen kampeerplek aan de slag. Soms zijn zelfs beide mogelijkheden op een camping aanwezig!

  1. De Lievelinge

In het Gelderse Vuren (it’s all in the name) vind je het kampeerterrein van De Lievelinge. Het terrein bestaat uit twee delen: het Wilde Westen, waar je een zwem- en vismeertje en bijzondere accommodaties kunt vinden, en het Verre Oosten. In het Verre Oosten kunnen kampeerders en camperaars terecht. Verder heeft De Lievelinge een kinderboerderij (yay!) en een heerlijk restaurant met terras.

Op De Lievelinge begrijpen ze de allure van vuur. Iedere avond is er daarom een groot kampvuur op het middenterrein. Voor de echte pyromanen onder ons is het ook toegestaan om bij je eigen plek een vuurtje op een vuurschaal te stoken. Zelf geen vuurschaal meegenomen of überhaupt niet in het bezit van een vuurschaal? Geen probleem, die kun je gewoon ter plekke huren! Ook zakken hout, marshmallows en een bos vol takken staan tot je beschikking.

Adres: Haarweg 6, 4214 KL, Vuren, Gelderland

  1. Camping Het Goeie Leven

Bij Camping Het Goeie Leven (weer een gevalletje it’s all in the name) kom je pas echt tot rust! Ga voor een lekker plekje aan de waterpoel of aan de rand van het Eerdse bos. Kun je niet zo goed stilzitten? Geen zorgen, er is hier van alles te doen: vissen op je eigen vlonder, wandelen met een schaapsherder of een broodje bakken in het gezamenlijke kampvuur.

Het gezamenlijke kampvuur wordt tijdens de schoolvakantie wekelijks georganiseerd. Dus vergeet je marshmallows en je zangkwaliteiten niet! Want wat is er nou leuker dan samen rondom het kampvuur liedjes zingen?

Adres: Vlagheide 8b, 5466 PZ, Veghel, Noord-Brabant

  1. Camping De Watermolen

In Groningen, net op de grens met Friesland, vind je Camping De Watermolen. Hier kun je maximaal genieten van de rust; de camping is verscholen tussen een heleboel Gronings natuurschoon. Ga baantjes trekken in het meer, op pad met de benenwagen of lekker eten in het restaurant op de camping.

Een dag op De Watermolen sluit je natuurlijk naast de vuurkorf af! Bij de receptie kun je een vuurkorf, inclusief een kruiwagen met hout en aanmaakhoutjes, huren. Klaar voor een avondje knisperende knussigheid? Hier kun je lezen hoe je het perfecte kampvuur bouwt!

Adres: Openderweg 26, 9865 XE, Opende, Groningen

  1. Camping Fraai

Deze minicamping ligt verborgen in het pittoreske Friesland en is echt een aanrader! Het fijne van dit plekje is dat Camping Fraai haar eigen theetuin heeft, waar je echt heerlijk kunt vertoeven (vooral als het zonnetje schijnt!). Daarnaast organiseert de camping ieder jaar de verkiezing voor ‘het meest fraaie kampeermiddel van het jaar’. Wie weet sleep je tijdens de vakantie wel een mooie prijs in de wacht?

Op de camping is een gemeenschappelijke vuurplaats te vinden, maar je mag ook bij je eigen accommodatie een vuurtje maken. Houd er wel even rekening mee dat de camping het stookalert volgt. Dat betekent dat je hier alleen een fikkie mag steken wanneer het weer het toelaat. Is het erg droog of waait het hard? Dan kan het te gevaarlijk zijn om een vuurtje te maken.

Adres: Hoofdweg Boven 41, 8433 LC, Haulerwijk, Friesland

  1. Landgoed Energy Up

In Zeewolde vind je Landgoed Energy Up, een groene camping dat aan het water grenst. Je hebt hier dus genoeg mogelijkheden om te kanoën, suppen of een mooie tocht door de uitgestrekte polders te maken.

Adres: Wielseweg 9, 3896 MB, Zeewolde, Flevoland

Weergaven: 48

Related Posts

error: