Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Spaanse camperaars protesteren tegen verbod om te overnachten

Een lange stoet van rond de 150 Spaanse campers heeft afgelopen zondag een ongeveer 40 kilometer lange langzaamaan rit gemaakt tussen de kustplaatsen Cunit en Gavà in de Spaanse regio Catalonië. De camperaars eisten hiermee het recht op om te parkeren en overnachten in de straten van Catalaanse steden.

In Spanje geldt een landelijke wet uit 2008 die zegt dat bestuurders van campers dezelfde rechten hebben als die van personenauto’s als het gaat om rijden en parkeren. Dat betekent in de praktijk dat een camper overal mag staan waar een personenauto dat ook mag, en dat mensen zelfs mogen overnachten in hun camper, zolang de camper geen extra ruimte inneemt. Het dakluik mag dus wel open, maar campinggedrag is niet toegestaan en klapramen moeten dicht blijven.

Gemeenten

Veel Catalaanse gemeenten leggen deze wet echter naast zich neer en bepalen in gemeentelijke voorschriften dat het voor campers verboden is in de steden te parkeren. Laat staan dat camperaars mogen overnachten. De protestrit was georganiseerd door de Catalaanse camperclub Acavança en was onderdeel van een grotere campagne van de vereniging, waarin aangegeven wordt dat de Catalaanse regering niet bevoegd is om het parkeren van campers in steden te reguleren tegen de landelijke wet- en regelgeving in.

Weergaven: 86

Related Posts

error: