Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Slipcursus voor camperaars

De NKC organiseert samen met Rijvaardigheidscentrum Lelystad een eendaagse slipcursus die speciaal ontwikkeld is voor camperaars. De data waarvoor deelnemers zich kunnen aanmelden zijn 3 en 7 juli 2023. De cursisten rijden in hun eigen camper.

NKC

De NKC organiseert in het kader van veilig camperen al diverse activiteiten, zoals de evenementen Rijvaardigheidstraining, Neem het stuur over en Rijden in de bergen. Daar komt nu deze slipcursus bij. Tim van den Boorn, eventmanager van de NKC: “De andere trainingen zijn op parkeerplaatsen en op de openbare weg. De slipcursus is op een apart terrein waar gevaarlijke situaties worden gesimuleerd. Het voelt heel realistisch voor de deelnemers, maar de omstandigheden zijn veilig.”

Onder controle

De slipcursus draait om de vraag: hoe krijg je de camper weer onder controle als je door slechte weers- of wegomstandigheden de controle verliest? De deelnemers oefenen onder meer slippen op nat wegdek en rijden op een gladde helling. Daarnaast ervaren de bestuurders het gevoel van overstuur door een oefening met een wegdraaiende rijplaat.

Tim van den Boorn:

“Het is een intensieve training met deskundige, persoonlijke begeleiding van ervaren instructeurs – per drie campers is één instructeur beschikbaar. De NKC wil stimuleren dat camperbestuurders zich zelfverzekerd voelen achter het stuur, ook als ze volle bak moeten remmen op een nat wegdek.”

Meer weten?

Kijk op nkc.nl wanneer de slipcursussen worden gegeven.

Weergaven: 61

Related Posts

error: