Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Schreeuwend tekort aan stallingsplekken

Westland

Wie een camper of caravan wil aanschaffen, kan maar beter drie keer goed nadenken. Er is in de regio een groot tekort aan voldoende stallingsplaatsen voor camper en caravans.

“Ron Palmas weet er alles van: ‘Ik moet mijn pas gekochte caravan waarschijnlijk weer verkopen, omdat ik geen plek heb om hem te stallen.”

De 67-jarige Palmas zoekt al weken naar een plek voor zijn caravan, die hij dit voorjaar kocht.

‘Ik vond een stallingsplek op het erf van een boer’, vertelt de net gepensioneerde Ron, die altijd de wens heeft gehad om een caravan te kopen na zijn pensioen. ‘Maar de boer gaat er wegens persoonlijke omstandigheden mee stoppen, en nu moet ik een nieuwe plek hebben. Maar die is niet te vinden.’

Hij wil het liefst een stalling dicht bij zijn huis in het Westland. ‘Ik heb alles afgebeld in de omgeving, maar het zit helemaal vol.’ Rob van der Maarel van Caravanstalling van der Maarel in Den Hoorn beaamt dat.

‘Sinds de coronatijd is het aantal aanvragen explosief toegenomen’, vertelt hij. ‘Ik heb zeshonderd plekken, maar zit altijd vol. Elke dag word ik door mensen in paniek gebeld dat ze een plek nodig hebben. Mensen zijn enorm op zoek.’

Op straat gezet

De eigenaar van de stalling in Den Hoorn houdt daarom ook geen wachtlijsten meer bij, omdat de vraag gewoon te groot is en er totaal geen plek meer is.

‘Ik adviseer mensen te kijken naar een plek buiten de Randstad.‘ Voor Palmas is dat geen optie. ‘Ik heb inderdaad plek gevonden in Friesland, maar ik ga niet elke keer zo ver rijden als ik er even wat uit wil halen.’

De tekorten leveren ook andere problemen op. Steeds meer mensen laten hun camper of caravan voor een langere periode voor hun deur, staan terwijl dat maar drie dagen is toegestaan. De gemeente Westland zegt daar streng op te handhaven.

‘Op het moment dat de boa’s een melding of eigen waarneming hebben van een lang staand voertuig, volgen zij het protocol en zorgen dat uiteindelijk het voertuig wordt verwijderd‘, vertelt een woordvoerder van de gemeente Westland.

Ron Palmas zoekt een plek voor zijn caravan © Omroep West

Van der Maarel vindt dat de gemeente meer tijdelijke plekken zou moeten aanwijzen om caravans en campers te stallen. Leegstaande kassen gebruiken als stallingsplek zou volgens hem ook een optie zijn. Maar volgens de gemeente is dat niet mogelijk.

‘Het opgeven van glastuinbouwgebied ten behoeve van het stallen van caravans is op dit moment niet wenselijk.’

Ron Palmas ziet maar één oplossing. ‘Deze zomer ga ik één keer op vakantie met de caravan en als ik daarna geen plek heb, zal ik hem moeten verkopen. Ik zie geen andere oplossing.’

Weergaven: 35

Related Posts

error: