Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Recordaantal campers gewogen in Den Bosch

Tijdens de weegdag van de NKC in Den Bosch zijn 210 campers gewogen. Dit is een recordaantal op de eerste weegdag van de campagne Weet wat je weegt, waarbij de NKC aandacht vraagt voor een gezond campergewicht.

Al voordat de weegdag begon, stonden de campers in de rij op het parkeerterrein van de Maaspoort om gewogen te worden. Uiteindelijk moesten de meeste camperaars ongeveer een half uur wachten totdat ze op de weegschaal konden. Dat wachten namen de camperaars voor lief: er werd enthousiast gereageerd op de mogelijkheid om kosteloos te komen wegen.

Aftrap campagne

Het terrein was zo ingericht dat de rij geen hinder veroorzaakte en de campers coronaproof konden worden gewogen. Met de weegdag in Den Bosch werd de aftrap gegeven van de Weet-wat-je-weegt-campagne 2021. De komende tijd zijn nog vijf weegdagen gepland, verspreid over het land.

Overbeladen gaat vaak ongemerkt, terwijl het gevaarlijk kan zijn. Het gewicht kan de rijstabiliteit beïnvloeden en het remvermogen verslechteren. Bovendien is overbeladen strafbaar.

Camperen nog nooit zo populair

Met dit onder de aandacht brengen en door camperaars de gelegenheid te geven kosteloos hun camper te wegen, wil de NKC de bewustwording vergroten. “Camperen is ontzettend populair. Er zijn nog nooit zo veel nieuwe camperaars bij gekomen in zo’n korte tijd. Het aantal campers in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Lang niet iedereen verdiept zich in de gewichten van de camper. Het is belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema”, zegt directeur-bestuurder Stan Stolwerk van de NKC.

De NKC raadt aan met een volledig bepakte camper naar een weegbrug te gaan.

“Dan weet je wat de camper reisklaar weegt. Neem je de volgende keer andere spullen of meer passagiers mee, dan kun je zelf de rekensom maken.”

De data, locaties en tijdstippen van de weegdagen.

Zaterdag 5 juni Heerlen Osseforth Motorpoint Sourethweg 17 09:00 – 13:00
Zaterdag 12 juni Haren P&R Vondellaan (Afslag 38 op de A28) 10:00 – 14:00
Zaterdag 3 juli Groenlo Rouwmaat Den Sliem 93 10:00 – 14:00
Zaterdag 10 juli Roosendaal Parkeerplaats de Stok De Stok 10:00 – 14:00

Weergaven: 50

Related Posts

error: