Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Overnachten op een camperplaats

Met de camper kun je overnachten op campings en camperplaatsen. In verschillende landen is het ook toegestaan op parkeerplaatsen te overnachten, of zelfs vrij te kamperen.

In Nederland mag je camperen op daartoe aangewezen parkeerplaatsen en campings en niet in de vrije natuur. Maar in Duitsland mag je wel op parkeerplaatsen overnachten, tenzij er een verbodsbord staat. In Zweden mag je ook in de vrije natuur een plekje zoeken, hoewel je beleefdheidshalve de eigenaar van de grond wel even om toestemming moet vragen, als dat mogelijk is.

Oftewel: elk land heeft zijn eigen regels. Kijk daarom bij landeninformatie naar de regels van het desbetreffende land.

Voorzieningen camperplaats

De voorzieningen op een camperplaats variëren van niets tot de faciliteiten van een keurige serviceplek. Veel camperplaatsen hebben een sanistation, een soort kast of zuil die de mogelijkheid biedt schoon water te tappen en de toiletcassette te legen en te spoelen. Meestal is er een put in de bodem voor de zuil waar je het vuile water kunt lozen. Soms zijn er ook stroomaansluitingen. Het kan zijn dat je moet betalen voor het gebruik, daarom is het handig om altijd een voorraadje muntgeld in de camper te hebben. Een enkele keer kan er alleen met een pasje worden betaald.

Tips veiligheid

  • Ga alleen overnachten op een camperplek of parkeerplaats als je je veilig voelt.
  • Op parkeerplaatsen langs de snelweg, al dan niet bij tankstations, is het in de meeste Europese landen toegestaan te overnachten. Vrachtwagenchauffeurs doen het in groten getale. Maar de aanwezigheid van al die truckers kan een vals gevoel van veiligheid geven. Campers zijn een makkelijke en aantrekkelijke prooi voor snelwegcriminelen, vanwege alle kostbaarheden aan boord. Ze zijn razendsnel weer weg. Het advies luidt dan ook: niet overnachten langs de snelweg. Ook voor een middagdutje is een snelwegrustplaats niet de aangewezen plek, tenzij een van de reizigers wakker blijft.
  • Ook ’s nachts moet de camper op slot. Gebruik voor de frisse lucht een dakluik, niet een raam.

Hoe vind je een overnachtingsplaats?

Gidsen

Er zijn diverse camping- en campergidsen op de markt, zowel online als in boekvorm. Er bestaat geen gids waar álle campings en camperplaatsen in staan. ACSI en NKC maken samen de jaarlijkse gidsen CampingCard & Camperplaatsen,  Deze gids is inclusief een kortingskaart waarmee je in voor- en naseizoen korting krijgt op de reguliere overnachtingsprijs van de in de gids opgenomen campings.

Campercontact

Camperplaatsen zijn er in allerlei soorten en maten en ook de exploitanten zijn heel gevarieerd. Een makkelijke manier om de dichtstbijzijnde camperplaats te vinden is via Campercontact. Campercontact.com is Europa’s grootste camperplaatsenwebsite, met meer dan 39 duizend camperlocaties in 58 landen. Op Campercontact staan campings, camperplaatsen en serviceplaatsen, verzameld voor en door camperaars. Gebruikers beoordelen locaties, kunnen wijzigingen en foto’s insturen en nieuwe locaties aanmelden. Moderatoren controleren alle nieuwe informatie en plaatsen deze op de website.

Camperen als gast

In diverse landen bestaan organisaties die werken met het gastconcept. Je wordt begunstiger van een organisatie, krijgt een voorruitsticker en een meestal papieren gids met daarin de adressen van gastheren en gastvrouwen bij wie je welkom bent om te overnachten. Die gastheren en -vrouwen zijn land- of tuinbouwers, veehouders, wijnbouwers, horeca-uitbaters of ambachtelijke producenten. De overnachting is gratis, want je bent te gast. Vaak zijn er geen voorzieningen.

Het wordt zeer gewaardeerd als je wel iets koopt, maar dat is niet verplicht. Ben je op een wijngoed, dan koop je een flesje wijn, bij een melkveebedrijf wat kaas, bij een fruitteler een potje jam en bij een pub drink je een biertje. Als een beleefde gast meld je je aan en neem je de volgende dag ook weer afscheid. Soms moet je van tevoren even bellen of er plaats is. Dat staat allemaal in de gids.

Weergaven: 39

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 4Bezoekers vandaag:
  • 418Bezoekers gisteren:
  • 2221Bezoekers vorige week:
  • 374819Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reclame

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5

Reclame

error: