Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Op stedentrip in Carcassonne

Van ver af lijkt Carcassonne net op een afbeelding uit een sprookjesboek. Boven de moderne stad torent een goed bewaarde oude middeleeuwse stad uit. Deze telt maar liefst 52 torens, talloze kantelen en een 3 kilometer lange stadsmuur.  

In de middeleeuwen was Carcassonne een belangrijke strategische vestingstad. Tot de tijd van Lodewijk XIV, bevond de Spaanse grens zich 50 km ten zuiden van de stad. Er woonden hier toen 3.500 soldaten en 2.000 burgers. In de oude stad was het Franse Ministerie van oorlog gevestigd samen met een enorm munitiedepot. Tegenwoordig is Carcassonne erkend als Unesco-werelderfgoed en wordt de stad overspoeld door internationale toeristen. Bussen brengen ontelbaar veel reizigers naar deze kuststad aan de Middellandse Zee. In de straten van de Cité, het oude centrum van de stad, vind je ook tientallen souvenirwinkels.

‘Carcas luidt’

Vaak bereiken de bezoekers Carcassonne via de Porte Narbonne in het oosten. Hier vind je een vrouwen figuur van steen. Men beweert dat zij de vrouw was van een moslimprins en de stad verdedigde tegen de soldaten van Karel de Grote. Nadat de Franken zich uiteindelijk hadden terug getrokken, liet ze alle klokken van de stad luiden. Een van de mannen van Karel de Grote zou hebben geroepen: “Carcas luidt” (Cascas sonne!).

52 torens uit verschillende tijdperken

Maar de geschiedenis van deze stad gaat nog veel verder terug dan dat. De Romeinen bouwden hier namelijk versterkingen. Als je goed kijkt, zie je dat een van de torens uit die tijd stamt. De Romeinen noemden de stad Carcaso. Na de Romeinen kwamen de Visigoten, gevolgd door de Moren en later ook nog de Franken. Aan het begin van de 13e eeuw was Carcassonne de basis van de Katharen. In 1209 was de stad het doelwit van de kruistocht tegen de Albigenzen. Wat deze plaats zo bijzonder maakt, is dat de 52 torens die zich in de stad bevinden, uit verschillende tijdperken stammen.

Je verkent de stad pas echt als je het Kasteel van de Graven van Trencavel hebt bezocht. Verder is het een echte aanrader om eens langs de stadsmuren omhoog en omlaag te klimmen. Dit kan nog best wel een uitdaging zijn! Je kan de stad natuurlijk ook op eigen houtje verkennen. Hiervoor kun je gewoon de route van de rondleiding volgen. Ook informatieborden in het Frans en Engels kunnen je meer vertellen over de geschiedenis en de middeleeuwse architectuur van de stad.

Fietsen in de omgeving van Carcassonne

Als je nog dieper in deze indrukwekkende plek wil duiken, kun je voor slechts drie euro extra, bovenop de toegangsprijs van € 9,50, een audiogids aanschaffen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om van te voren een rondleiding te boeken. Tijdens het wandelen kun je heerlijk genieten van een geweldig panoramisch uitzicht op de Montagne Noire en de Pyreneeën. Naast deze bijzondere stad, heeft Carcassonne nog veel meer te bieden. Langs de stad loopt het kanaal du Midi, waar je ook prachtig kan fietsen. Bovendien staat de wijn uit de regio bekend als verrukkelijk. In het nabijgelegen plaatsje Limoux wordt zelfs een speciale mousserende wijn geproduceerd, de Blanquette de Limoux.

Campings Carcassonne

Benieuwd naar het campingaanbod in de buurt van deze beroemde stad? Via Eurocampings.nl ontdek dat je in de omgeving van Carcassonne , die jaarlijks door ACSI worden geïnspecteerd.

 

Weergaven: 60

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 233Bezoekers vandaag:
  • 440Bezoekers gisteren:
  • 2886Bezoekers vorige week:
  • 384843Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: