Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Oostenrijk scherpt regels aan rond tolheffing zware campers

In Oostenrijk moeten vanaf 1 december van dit jaar niet alleen campers met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kilogram zijn uitgerust met een GoBox voor de tolheffing, maar ook campers met een technisch toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kilogram. Een subtiel verschil, dat gevolgen heeft voor campers die zijn teruggekeurd naar 3,5 ton om ze geschikt te maken voor het B-rijbewijs. Wel geldt er een ruime overgangsregeling.

De toegestane maximummassa staat op de kentekencard aangegeven bij F.2 en bedraagt bij de meeste campers 3.500 kilogram. Veel campers hebben echter een hogere technisch toegestane maximummassa, op de card aangegeven bij F.1. Dit gewicht geldt voortaan als ijkpunt.

De nieuwe regels gelden vooralsnog voor campers die na 1 december 2023 voor het eerst op kenteken worden gezet of na die datum worden teruggekeurd naar 3.500 kilogram. Vanaf 1 februari 2029 moeten echter ook campers van voor 1 december 2023 eraan geloven. Een tolvignet of een tolbox zijn verplicht op de meeste snelwegen in Oostenrijk.

Bezoeken: 120

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
dicar
gddm
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Inbouwstofzuiger

 

  • 3Bezoekers online. :
  • 39Bezoekers vandaag:
  • 305Bezoekers gisteren:
  • 2556Bezoekers vorige week:
  • 362862Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5
error: