Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Ontdek Vessem (Brabant)

Eurocamping Vessem is gesitueerd in een bosrijke omgeving, midden in het hart van het Noord-Brabantse Kempenlandschap. De Brabantse Kempen zijn een lust voor het oog van iedere natuurliefhebber. Men vindt er eikenbossen, veengebieden en uitgestrekte zanderige gronden. Dit unieke stukje Nederland kent veel mogelijkheden op het gebied van lange boswandelingen of fietstochten. Alle ingrediënten voor een heerlijk dagje natuur.

Fiets en Wandelroutes

Niet alleen ligt Eurocamping Vessem midden in de natuur, de camping is ook omringd door prachtige natuur. De ideale uitvalsbasis voor een mooie fiets- of wandelroute! Bij de receptie kunt u gratis een aantal mooie fiets- en wandelroutes ophalen die u de mooie natuur van de Brabantse Kempen laten zien. Het gebied van de Kempen, waar Eurocamping Vessem zich in bevind, strekt zich uit vanuit de omgeving Eindhoven tot ver in België. Dit gebied ligt bezaaid met bossen, moerassen en heidevelden en heeft zeer afwisselende fietsroutes. Deze streek wordt ook wel de bakoven van Nederland genoemd, omdat hier doorgaans de hoogste temperaturen worden gemeten.

Natuurgebieden

Eurocamping Vessem is de ideale bestemming voor liefhebbers van groen en natuur. De camping bevindt zich in een natuurrijke omgeving en ligt op steenworp afstand van een groot aantal indrukwekkende natuurgebieden, waaronder het Beekdal van de Beerze. Dit gebied geeft u een goede indruk van de pracht van de Brabantse Kempen. In dit natuurmonument zijn verscheidene wandelroutes uitgezet. Ook in de omgeving van Oirschot is veel te beleven op het gebied van natuurschoon. De Oirschotse, Kuikeindse en Landschotse Heide zijn stuk voor stuk schitterende plaatsen die een bezoekje verdienen. Liefhebbers van vochtige veengebieden kunnen in het aan België grenzende natuurgebied de Reuselse Moeren terecht. Eersel is uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Vessem is is een van de startplaatsen van de bedevaartroute naar Santiago de Compostella.

Geocachen

Geocachen is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en real world elkaar tegenkomen. Het is een schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via de gegeven GPS coördinaten gaat u op zoek naar een schat (cache). Naar wat u op zoek bent tijdens het geocachen is altijd een raadsel, dat is het leukste van deze buitensport. Uiteraard krijgt u wel wat hulp door middel van enkele hints. Het doel van geocachen is simpel. Iemand verstopt een schat of cache, aan u de taak deze op te sporen en uw naam achter te laten in het logboek! Rondom Eurocamping Vessem zijn veel routes te vinden waar de caches gevonden kunnen worden. Zo zijn er de routes: Kleine Beerze Vessem, Vessem in Noord, Jubileum 12,5 jaar Vessem en nog veel meer.

Attracties

Er zijn flink wat speelcentra in de omgeving van Vessem. In Eindhoven vindt u bijvoorbeeld het 123 Speelparadijs, vol kleurrijke toestellen voor kinderen tot 12 jaar. Voor het grotere werk kunt u terecht bij Familiepark DippieDoe in Best. Daar vindt u grote speeltuinen, gezinsattracties en zelfs een achtbaan. Een sportiever alternatief is Outdoorpark Reusel, waar klim- en survivalactiviteiten centraal staan. Zeer geschikt voor gezinnen met oudere kinderen.

Zwembaden

Wat is een vakantie zonder een frisse duik?! U kunt altijd terecht bij ons mooie zwembad. Voelt u liever zand onder de voeten? Bezoek dan een van de recreatiestranden in de buurt, het E3 Strand vlak bij Eersel of Aqua Best.

Maar op Eurocamping Vessem in Vessem kunt u ook heerlijk zwemmen, die is naast de Camperplaats.

Restaurant Smaeckvol

Vol van Brabantse gastvrijheid, vol van de prachtige omgeving en onze authentieke hoeve. In restaurant “Smaeckvol” aan de Vessemse Driehuizen wordt de gemoedelijke Brabantse sfeer moeiteloos gecombineerd met een frisse kijk op koken. Eerlijke en herkenbare ingrediënten, veelal afkomstig van omliggende boerderijen worden op een verrassende wijze bereid met respect voor grootmoeders keuken.

Koning Kyrie

Samen met uw kinderen genieten van de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon? Door het Koning Kyrië Avonturenpad is dit nog leuker. Het avonturenpad van ongeveer 2,5 km lang is door bewoners aangelegd en gratis te bezoeken. Koning Kyrië is een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouter Kyrië de leider van de kabouters die in de Brabantse Kempen leefde. De kabouters gingen ’s nachts op pad om de boeren en huizen uit de omgeving te helpen. Tijdens de wandelroute komt u langs 20 avonturenpunten waar de kinderen spelletjes en activiteiten kunnen doen, die in het teken staan van Kabouter Kyrië en de natuur. De wandeling gaat via een weiland waar kikkers brullen en runderen lopen en eindigt in het bos waar u de muisjes hoort lopen tussen de ritselende blaadjes. De kinderen zullen vol enthousiasme tussen het riet lopen, klauteren over de trapjes gemaakt van boomstammen en klimmen op de heuvel op zoek naar het volgende avonturenpunt. Genieten voor het hele gezin!

Musea

Een echte aanrader is het Streekmuseum de Acht Zaligheden in Eersel, waar u kunt ontdekken hoe het leven in de Brabantse Kempen er tussen 1850 en 1950 uitzag. Een plek vol knusse, typisch Brabantse tafereeltjes.

Weergaven: 47

Related Posts

error: