Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Ontdek deze 10 inspirerende kampeerboeken!

LEUK OM TE GEVEN, MAAR OOK HEERLIJK OM TE KRIJGEN

Stel je voor: een reis vol avontuur, omgeven door de adembenemende natuur, van sfeervolle plaatsen tot majestueuze bergen. Kamperen, koken, slapen onder de sterren – een reis vol vrijheid en ontdekkingen. Benieuwd naar de beste bestemmingen, inspirerende kooktechnieken, de geschiedenis van kamperen of hoe je de lucht kunt lezen voor het weer?

1. Net over de grens

Praktische informatie
Titel: Net over de grens
Auteur: Godfried van Loo
ISBN: 9789083198705
Oorspronkelijke releasedatum: 2 januari 2023
Prijs: € 25,-
Uitgeverij: REiSREPORT

Verken prachtige gebieden net over de grens, in België en Duitsland. Of je nu een dag, een weekend of langer wilt ontsnappen, in elk seizoen is er iets te beleven. Omringd door betoverende natuur, imposante kastelen, boeiende musea en sfeervolle plaatsen. Net over de grens is een uitgebreide reisgids met een overvloed aan suggesties, achtergrondinformatie, fiets- en wandelroutes, honderden afbeeldingen, accommodaties en een handige mobiele app voor onderweg.

2. Kampeerkoken (Julius Jaspers)

Praktische informatie
Titel: Kampeerkoken
Auteur: Julius Jaspers
ISBN: 9789048867844
Oorspronkelijke releasedatum: 13 april 2023
Prijs: € 25,-
Uitgeverij: Carrera

Zeker wanneer je geniet van je vakantie, op pad met de caravan, camper, tent of boot, verlang je naar smakelijke maaltijden. Maar hoe pak je dat aan met beperkte ruimte en beperkte voorzieningen? Julius Jaspers toont met zijn boek Kampeerkoken aan dat het geen grote inspanning vergt en dat je slechts weinig benodigdheden nodig hebt om de meest heerlijke gerechten te bereiden. Van eenvoudige salades en soepen tot een smaakvolle lunch en verrukkelijke diners!

3. Een thuis op wielen

Praktische informatie
Titel: Een thuis op wielen
Auteur: Marchien den Hertog
ISBN: 9789462494756
Oorspronkelijke releasedatum: 15 juni 2023
Prijs: € 27,50
Uitgeverij: Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Een Thuis op Wielen presenteert een culturele verkenning van de Nederlandse liefde voor caravans, aan de hand van fraaie beelden uit het Spaarnestad Photo-archief. Het boek neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis, van de symbolische rol van de caravan als metafoor voor wederopbouw in de jaren vijftig tot de truttige associaties in de jaren tachtig. De caravan, oorspronkelijk ontworpen door ingenieuze knutselaars en excentrieke edelen, vertegenwoordigt zowel vrijheid als geborgenheid. De lezer ontdekt vernuftige ontwerpen, kampeeravonturen en het genot van de natuur, terwijl de mobiele thuisbasis de gewone Nederlander in staat stelt om Europa te verkennen, ver weg van huis maar altijd met het comfort van bekende eigenheid.

4. Slapen onder de sterren

Praktische informatie
Titel: Slapen onder de sterren
Auteur: Lonely Planet
ISBN: 9789021590677
Oorspronkelijke releasedatum: 5 april 2022
Prijs: € 27,50
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Ontdek in het boek Slapen onder de sterren van Lonely Planet de meest adembenemende locaties in Europa om te slapen midden in de natuur. De deskundigen van Lonely Planet hebben een selectie gemaakt van de meest geweldige campings, afgelegen wildkampeerplekken en schilderachtige berg- en schuilhutten in 22 Europese landen. De gids voorziet je van handige tips en praktische informatie over het plannen van je reis, de ideale periode om te vertrekken, de beste manier om er te komen en uitdagende activiteiten om te ondernemen. Zowel geschikt voor de doorgewinterde kampeerder als voor de nieuwkomer die de drukte van de stad wil verruilen voor een nacht in de ongerepte wildernis.

5. De geheimen van het weer

Praktische informatie
Titel: De geheimen van het weer
ISBN: 9789050119252
Oorspronkelijke releasedatum: 6 juli 2023
Prijs: € 24,95
Uitgeverij: Knnv Uitgeverij

De complexiteit van het weer blijft voor velen een mysterie. Door aandachtig naar de natuur te kijken, kun je zelf veel leren over de weersomstandigheden en zelfs voortekens herkennen in wolken, wind, heuvels, straten, planten, dieren en dauwdruppels. De geheimen van het weer onderscheidt zich als geen gewoon weerboek. Tristan Gooley deelt fantastische tips en handige trucs waarmee je prachtige weerpatronen kunt ontdekken en begrijpen.

Dit boek zit boordevol interessante feitjes en boeiende verhalen, en het stimuleert je om op een andere, meer bewuste manier naar je omgeving te kijken.

6. ANWB Camperboek Europese steden

Praktische informatie
Titel: ANWB Camperboek Europese steden
Auteur: Robert Fischer
ISBN: 9789018053154
Oorspronkelijke releasedatum: 18 juli 2023
Prijs: € 29,99
Uitgeverij: ANWB

Overweeg je een camperreis, maar weet je niet waar naartoe? Om deze keuze te vergemakkelijken, presenteert ANWB het Camperboek Europese steden. Een selectie van de 60 meest geliefde steden in Europa met een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten. Voor elke bestemming wordt een beknopte beschrijving gegeven, inclusief essentiële websites, en word je gewezen op geschikte parkeerplekken voor je camper. Vervolgens vind je informatie over belangrijke attracties, kaarten en praktische details over de stad. Stedentrips en camperreizen zijn beide populair. Gecombineerd vormen ze een win-winsituatie! Of je nu spontaan een weekendje weg wilt, ter plekke besluit je route aan te passen of verschillende bestemmingen wilt combineren, met een camper is het allemaal mogelijk. Ontdek de wereld op jouw eigen tempo met dit camperboek.

7. Landlijnen

Praktische informatie
Titel: Landlijnen
Auteur: Raynor Winn
ISBN: 9789463822398
Oorspronkelijke releasedatum: 15 september 2022
Prijs: € 23,99
Uitgeverij: Balans

In haar kenmerkende, levendige en empathische schrijfstijl beschrijft Raynor Winn – bestsellerauteur van Het zoutpad en De wilde stilte – de meest uitdagende wandeltocht die zij en haar man Moth ooit ondernamen: een tocht van meer dan 1600 kilometer van het noorden van Schotland naar de zuidwestkust van Engeland.

Het boek Landlijnen begint met de Cape Wrath Trail, een veeleisende route door de Schotse Hooglanden, met bergen, gletsjerdalen en diepe meren. Gedurende maanden trotseren ze uiteindelijk meer dan 1600 kilometer, van het uiterste noorden van Schotland naar de vertrouwde kust van het zuidwesten. Ondertussen verslechtert de gezondheid van Moth gestaag, en hoewel het South West Coast Path hen eerder hielp, is de vraag nu of de magische kracht van de natuur hen opnieuw kan redden. Het boek schetst een onvergetelijke reis die begint in onzekerheid en eindigt in hoop.

8. Ultiem buitengeluk

Praktische informatie
Titel: Ultiem buitengeluk
Auteur: Marleen Brekelmans
ISBN: 9789043924504
Oorspronkelijke releasedatum: 22 december 2022
Prijs: € 20
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Een nacht midden in de natuur? Ontdek maar liefst 50 unieke plekken in Nederland en België in het boek Ultiem buitengeluk van Marleen Brekelmans en Lotte Jongepier. Zij hebben persoonlijk de beste locaties voor jou geselecteerd en weten precies waar je moet zijn voor een bijzondere overnachting in de natuur! Of je nu kiest voor glamping, kamperen, tiny houses, boomhutten, pipowagens, of speciale busjes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ultiem buitengeluk biedt een verzameling van de meest prachtige verblijfslocaties! Met deze handige gids heb je alle opties bij de hand en hoef je niet langer urenlang op internet te zoeken. Kortom, deze gids is alles wat je nodig hebt voor een flinke dosis buitengeluk en een onvergetelijke vakantie. 

9. Go Camping

Praktische informatie
Titel: Go Camping
Auteur: Katherine Latham
ISBN: 9789036645485
Oorspronkelijke releasedatum: 23 mei 2023
Prijs: € 9,99
Uitgeverij: Rebo Productions

Kamperen behoort tot de grootste geneugten des levens. In dit handboek ontdek je alles wat je moet weten en bij de hand moet hebben om zelf te ervaren hoe fantastisch kamperen is. Boordevol waardevolle suggesties, slimme strategieën, essentiële informatie over kampeeruitrusting, overlevingstechnieken, de meest schilderachtige reisbestemmingen en heerlijke recepten die je voor je tent kunt bereiden. Of je nu uitkijkt naar een ontspannen vakantie in de buitenlucht of avontuurlijke belevenissen in de wildernis: de buitenwereld wacht op je. Durf nieuwe uitdagingen aan te gaan! Pak je spullen, neem je tent mee en ga op kampeeravontuur!

Onmisbare adviezen en slimme trucs voor liefhebbers van kamperen, inclusief diverse recepten, schitterende locaties en adembenemende afbeeldingen.

10. De magie van reizen

Praktische informatie
Titel: De magie van reizen
Auteur: Rosa Bertram
ISBN: 9789025909406
Oorspronkelijke releasedatum: 22 juni 2023
Prijs: € 22,99
Uitgeverij: ten Have

Rosa Bertram neemt de lezer in De magie van reizen mee op een inspirerende reis, waarin ze de transformerende kracht van reizen belicht en de manieren waarop het bijdraagt aan een gevoel van vrijheid. Dit prachtige boek, opgezet als een reis van vertrek tot thuiskomst, verkent diverse culturen, ongerepte natuur en uitdagende momenten, terwijl het de magie van het reizen onthult. Als schrijver en avonturier deelt Bertram niet alleen haar eigen reiservaringen, maar onderzoekt ze ook de psychologische en filosofische aspecten van reizen door gesprekken met experts. Het boek is een must-read voor reizigers en voor hen die streven naar een leven met meer vrijheid en ontdekking.

Weergaven: 40

Related Posts

error: