Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Ontdek adembenemend Albanië

Heb je Frankrijk, Spanje en Italië wel gezien en zoek je een originele vakantiebestemming? Ontdek adembenemend Albanië. Het land heeft unieke bezienswaardigheden en prachtige stranden én het is nog niet ontdekt door de massa.

© Visit Albania

Terug in de tijd

Albanië, ingeklemd tussen de Adriatische zee, Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland, is een land met een roerig verleden. Door de eeuwen heen maakte het deel uit van verschillende rijken. Na de Tweede Wereldoorlog isoleerde het communistische regime van Enver Hoxha het land van de buitenwereld. Na de val, begin jaren negentig, leek Albanië op te bloeien.

Lang duurde dit niet, want in 1997 stortte het financiële systeem ineen. Veel Albanezen hadden hun geld gestoken in obscure piramidefondsen die werden gesteund door de overheid. Het was een groot schandaal met totale anarchie als gevolg. Na een instabiele periode keerde begin deze eeuw de stabiliteit terug in het land.

Parel van de Balkan

Nu de rust is wedergekeerd vinden steeds meer toeristen hun weg naar Albanië. Dat is niet verwonderlijk, want het land is enorm veelzijdig. Of je houdt van cultuur, natuur of bakken op het strand: in Albanië kan het eigenlijk allemaal. Het land kent een aantal steden die zeker een bezoek waard zijn, zoals hoofdstad Tirana – met een mix van communistische bouwstijlen en moderne architectuur –, Berat – de stad van duizend ramen – en burchtstadje Gjirokastra. Zonnebaden kan heel goed aan de Albanese Rivièra in Sarandë.

Ook natuurliefhebbers komen in Albanië aan hun trekken. In het land zijn vijftien nationale parken. Het Divjake-Karavasta National Park is een walhalla voor vogelaars, Nationaal Park Lurë staat bekend om zijn gletsjermeren, in Nationaal Park Theth kun je lynxen, bruine beren en wolven spotten, en Nationaal Park Valbonëdal lokt uit tot het maken van wandelingen. Vergeet ook de Osumi-kloof niet, die ook wel de Grand Canyon van Albanië wordt genoemd.

Eten en drinken in Albanië

Ga je graag uit eten tijdens je vakantie, maar vrees je de lokale gerechten? Geen nood, want de Albanese keuken is heel divers, dus het moet wel raar lopen als er niets van je gading bij is. Vaak staan er gerechten met vlees en bonen op de menukaart en in de kustplaatsen kun je verse vis en schelpdieren eten. In het meer van Ohrid zwemt een bijzondere vis rond, de koran. In veel restaurants rond het meer staat hij op de menukaart.

Ben je niet zo avontuurlijk ingesteld? Vaak kun je pizza’s en pasta’s krijgen. Verder wordt er in de Albanese keuken veel groenten en fruit gebruikt. En ben je niet vies van een alcoholische versnapering? Probeer dan zeker de lokale wijnen en de raki!

Albanië kampeerland

Steeds meer toeristen ontdekken het adembenemende Albanië, maar ontdekt door de massa is het land allerminst. Wil je die kant op, grijp je kans en wacht niet te lang. Ben je een echte avonturier? Ga dan wildkamperen in Albanië. In nationale parken, bij staatsgebouwen of op particulier terrein mag het niet, maar er blijven genoeg toffe plekjes over waar je wél mag staan.

Liever een echte camping? Dat kan. Enorm veel zul je er niet vinden, maar er zitten er vast wat van je gading bij. Op de website van ACSI vind je een lijst met campings in Albanië. Verwacht geen enorme luxe of veel faciliteiten, maar de mooie locaties en de ruime kampeerplekken maken veel goed.

Weergaven: 41

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 2Bezoekers online. :
  • 237Bezoekers vandaag:
  • 440Bezoekers gisteren:
  • 2890Bezoekers vorige week:
  • 384847Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: