Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Onderzoek Pincamp wijst uit: Zweden is het goedkoopste campingland van Europa

Pincamp

Zweden, het land van uitgestrekte bossen, kristalheldere meren, afwisselende scherenkusten en de betoverende middernachtzon, mag zich ook het goedkoopste campingland van Europa noemen.

Dit is de conclusie van een recent onderzoek uitgevoerd door Pincamp, het kampeerportaal van de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB. Pincamp vergelijkt ieder voorjaar de prijzen van de campings in Europa.

Onderzoek

Het onderzoek (PDF), waarin men de campingprijzen in verschillende Europese landen vergeleek, toonde aan dat Zweden de meest betaalbare optie is voor kampeerliefhebbers. De gemiddelde prijs voor een overnachting op een Zweedse camping is aanzienlijk lager dan in andere populaire kampeerbestemmingen. Dit is best opmerkelijk, als we de hoge levensstandaard en de algemeen hogere prijzen in Scandinavië in ogenschouw nemen.

Kamperen in Zweden

Maar wat maakt kamperen in Zweden zo aantrekkelijk, afgezien van de lage kosten? Het antwoord ligt in de unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, uitstekende faciliteiten en een gastvrije cultuur. Zweden is gezegend met een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen, waaronder uitgestrekte bossen, talloze meren en een prachtige kustlijn. Deze natuurlijke rijkdommen bieden een perfecte achtergrond voor een onvergetelijke kampeerervaring.

Campings

Pincamp

Bovendien heeft Zweden een breed scala aan campings, variërend van eenvoudige, rustieke terreinen in het hart van de natuur tot luxe resorts met alle moderne voorzieningen. Veel van deze campings zijn gelegen in of nabij nationale parken en andere beschermde natuurgebieden, waardoor bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot wandelpaden, fietsroutes en andere buitenactiviteiten.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de Zweedse overheid actief beleid voert om het toerisme te bevorderen en de toegang tot de natuur te vergemakkelijken. Dit beleid, gecombineerd met de natuurlijke hulpbronnen van het land, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een sterke kampeercultuur en een uitgebreid netwerk van betaalbare campings.

Unieke combinatie

De reacties op de resultaten van het onderzoek zijn overwegend positief. Kampeerders en toerisme-experts zijn het erover eens dat Zweden een uitstekende keuze is voor een betaalbare en plezierige kampeervakantie. “Zweden biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, betaalbaarheid en kwaliteitsfaciliteiten”, zegt een Nederlandse kampeerder die meerdere malen in Zweden heeft gekampeerd. “Het is echt een paradijs voor kampeerders.” Dat is iets wat wij uit eigen ervaring alleen maar kunnen bevestigen.

 

Weergaven: 386

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 418Bezoekers gisteren:
  • 2226Bezoekers vorige week:
  • 374824Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reclame

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5

Reclame

error: