Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

NKC schrapt groepsreizen eerste kwartaal 2021

Van de groepsreizen die de NKC voor het eerste kwartaal van 2021 had gepland, zijn er vijf uit het programma gehaald en vier doorgeschoven naar het najaar. “Gezien de ontwikkelingen is het echt nog te vroeg om reisplannen te maken”, zegt Eric Zeevalk, manager reizen, events en verzekeringen bij de NKC.

“Daar komt bij dat het aantal boekingen logischerwijs achterblijft bij wat de NKC normaal kan verwachten.” Het gaat om de twee wintersportreizen die half januari naar Oostenrijk zouden vertrekken, plus twee reizen naar Spanje en één naar Marokko die in februari en maart zouden plaatsvinden. Van twee reizen naar Marokko in dezelfde periode is besloten ze te verplaatsen naar het najaar. Dit geldt ook voor de twee winterreizen naar Spanje. “Het is ook raar om op korte termijn een reis naar Marokko te boeken, nu we net een operatie achter de rug hebben om gestrande campers uit Marokko op te halen”, zegt Zeevalk.

Goede verwachtingen

Camperaars die een van de reizen hadden geboekt, zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Voor zover deelnemers al hadden betaald voor de reis, krijgen ze hun geld terug.
Voor de rest van het jaar zijn de verwachtingen goed, uiteraard onder voorbehoud van positieve ontwikkelingen op het gebied van corona. Zeevalk: “We hebben de indruk dat groepsreizen nu juist aantrekkelijker zijn doordat ze wat extra veiligheid bieden in onzekere tijden. Mensen hebben kunnen zien wat de meerwaarde is van een groepsreis.”

Coronaproof opzet

Daar komt bij dat de reizen coronaproof worden opgezet. “Bij rondleidingen bestaat de mogelijkheid om de uitleg via oortjes te volgen en we zorgen ervoor dat groepen kunnen worden opgesplitst, zodat de anderhalve meter afstand te handhaven is. Want dat blijft misschien nog wel een tijdje nodig. En als blijkt dat een land van bestemming een negatief reisadvies krijgt, is het mogelijk om de reis zonder kosten te annuleren of om te boeken.”

Weergaven: 25

Related Posts

error: