Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

NKC-groepsreizen gaan dit voorjaar niet door

In verband met de coronacrisis laat de NKC alle NKC-groepsreizen die tot en met juni van dit jaar van start zouden gaan, niet doorgaan. Dit vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen en de grote onzekerheid rond reisbeperkingen die hiermee samenhangen. “Gezondheid staat voorop, daarna kan het onbezorgd camperplezier weer in beeld komen”, stelt teamleider reizen Hanneke van de Voort van de NKC.

Het gaat om 29 reizen, met in totaal 1.060 deelnemers. Eerder al schrapte de NKC alle evenementen die tot en met mei in de planning staan.

Coronavoucher

Mensen die een reis hebben geboekt, krijgen een coronavoucher, waarmee ze later alsnog op reis kunnen. “Onder deze uitzonderlijke omstandigheden kiest vrijwel de gehele reisbranche voor deze oplossing”, zegt Van de Voort. “In overleg met collega-organisaties als ACSI en ANWB kiezen ook wij hiervoor, omdat er sprake is van overmacht. ANVR en SGR ondersteunen deze oplossing.”

NKC-leden die nu hun groepsreis mislopen, hebben volgend jaar met hun voucher voorrang bij het boeken van dezelfde groepsreis. De voucher is ook geldig voor andere NKC-groepsreizen die in het voorjaar van 2021 van start gaan.

Tijdig duidelijkheid

De camperaars die het aangaat, zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht van het niet doorgaan van de reis. Zij krijgen binnen drie weken hun voucher thuisgestuurd. Van de Voort: “We vinden het belangrijk om de mensen tijdig duidelijkheid en zekerheid te verschaffen.” Vooralsnog gaat de NKC ervan uit dat de reizen vanaf augustus wel doorgang kunnen vinden.

Weergaven: 97

Related Posts

error: