Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Nieuwwaarde, aankoopwaarde, taxatiewaarde, voor welke waarde is jouw camper eigenlijk verzekerd?

Als eigenaar van een camper is het belangrijk om deze goed te verzekeren tegen eventuele schade. Het verzekeren van een camper kan op verschillende manieren en met verschillende dekkingsniveaus. Bij het afsluiten van een camperverzekering wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende waardes van de camper om het verzekerde bedrag vast te stellen. Hieronder worden de vier belangrijkste waardes uitgelegd: de nieuwwaarde, aankoopwaarde, taxatiewaarde en dagwaarde. Daarnaast kan een waardegarantie de campereigenaar een stuk zekerheid bieden bij totaalverlies van de camper.

Nieuwwaarde

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe camper op het moment dat deze gekocht wordt, je bent dan dus de 1e eigenaar. Dit is de cataloguswaarde inclusief de waarde van de accessoires. Bij total loss of diefstal wordt er binnen de geldende garantieperiode de verzekerde nieuwwaarde uitgekeerd.

Aankoopwaarde

De aankoopwaarde is de waarde van de camper op het moment van aankoop, dus wat jij voor de camper betaald inclusief de dan aanwezige vaste accessoires. Bij het afsluiten van een verzekering op basis van de aankoopwaarde wordt er bij total loss of diefstal binnen de geldende garantieperiode uitgekeerd tot het bedrag dat je aantoonbaar voor de camper hebt betaald.

Taxatiewaarde

De taxatiewaarde is de waarde die door een erkend taxateur wordt vastgesteld. Een erkend taxateur neemt ook de geïnstalleerde accessoires mee bij de taxatie, zodat jij bij bijvoorbeeld diefstal een bewijs hebt van welke accessoires er verloren gaan. Bij het afsluiten van een verzekering op basis van de taxatiewaarde wordt er bij total loss of diefstal binnen de geldende garantieperiode uitgekeerd tot het bedrag dat in het taxatierapport staat vermeld.

Dagwaarde

De dagwaarde van een camper is de waarde die de camper op het moment van schade nog had direct voor het voorval. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van onder andere de leeftijd, kilometerstand en staat van de camper. Deze waarde wordt uitgekeerd wanneer de bovenstaande waarden niet van toepassing zijn en er dus geen garantie meer is. Bij total loss of diefstal wordt er bij de verzekering zonder een garantiedekking op basis van dagwaarde uitgekeerd. De dagwaarde wordt bepaalt door een externe schade-expert. 

Kortom, de nieuwwaarde, aankoopwaarde, taxatiewaarde en dagwaarde zijn belangrijke waardes om rekening mee te houden bij het verzekeren van een camper. Het is goed om te weten welke waarde er gebruikt wordt bij het afsluiten van de verzekering en deze regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd blijft.

Daarnaast zijn er nog andere factoren die belangrijk zijn bij het maken van een keuze voor een camperverzekering en is het verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Bij de NKC profiteer je van een nieuwwaardegarantie van 7 jaar tot 125% van de oorspronkelijke nieuwprijs, 3 jaar aankoopwaardegarantie voor gebruikte campers of 5 jaar taxatiewaardegarantie voor getaxeerde campers.

Weergaven: 51

Related Posts

error: