Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Nieuw verkeersbord in Frankrijk

In navolging van Spanje, Oostenrijk en Noorwegen heeft Frankrijk nu ook een verkeersbord ingevoerd, dat aangeeft dat een rijstrook is gereserveerd voor verkeer dat het milieu ontziet.

Het gaat om een bord met een witte ruit op een blauwe of een zwarte achtergrond. Dat meldt de Belgische nieuwssite HLN. Gebruik van de rijstrook waarmee dit bord is gemarkeerd, is alleen toegestaan voor auto’s waarin minimaal twee personen zitten, of die zijn voorzien van het groene Crit’Air milieuvignet. Dit is milieuklasse 0, voor elektrische en hybride auto’s. Ook taxi’s mogen van de strook gebruikmaken, al dan niet met passagiers.

Boete bij misbruik

Het bord is er ook in een elektronische variant, zodat het verbod in- en uitgeschakeld kan worden en dus niet 24 uur per dag hoeft te gelden. Het is wel zaak om het bord goed in de gaten te houden, want een overtreding wordt beboet met een bedrag van 90 tot 135 euro.

Weergaven: 428

Related Posts

error: